Voor dringende gevallen zijn onze advocaten 24 uur per dag bereikbaar door heel Nederland

Voor dringende gevallen 24/7

Diefstal

Weening strafrechtadvocaten beschikt over gespecialiseerde advocaten op het gebied van Diefstal. Voor dringende gevallen zijn onze advocaten 24 uur per dag bereikbaar door heel Nederland.

Inhoudsopgave

Wij helpen u graag!
Wordt u verdacht?
Neemt u dan 24 uur per dag rechtstreeks contact op met een strafrechtadvocaat.

Weening Strafrechtadvocaten is een advocaten kantoor waarbij u terecht kunt voor zowel juridisch advies als voor de beste vertegenwoordiging in de rechtbank.
Diefstal strafrecht advocaat

3. Strafzaak diefstal een advocaat gezocht.

Diefstal - de beste strafrechtadvocaat voor uw strafzaak
2. Advocaat strafrecht bij diefstal nodig?
diefstal advocaat
straf voor diefstal
juridische advies diefstal
staf diefstal
strafbeschikking aanvechten

Wat is diefstal?

Diefstal is simpel gezegd iets doelbewust wegnemen dat van een ander is, zonder dat men daar recht op heeft. Degene die zich schuldig maakt aan diefstal, moet dus in ieder geval opzet hebben gehad op het stelen van iets dat van een ander is.Bij diefstal kunt u denken aan:

Welke straf kunt u krijgen voor diefstal?

In geval van ‘eenvoudige’ diefstal kan de rechter een gevangenisstraf opleggen van vier jaren of een geldboete van ruim €20.000. Onder bepaalde omstandigheden mag de strafrechter zwaarder straffen. Indien u de diefstal samen met een ander heeft gepleegd, riskeert u bijvoorbeeld een gevangenisstraf van zes jaren. Ook indien sprake is van inbraak of diefstal met geweld, gelden andere maximumstraffen. Wij kunnen voor u uitzoeken of in uw strafzaak strafverzwarende omstandigheden meespelen. Neemt u vrijblijvend contact op.

“ ’Zeer scherp. Een aanrader voor een ieder die een advocaat nodig heeft. ”

Waarom een advocaat nemen als u verdacht wordt van diefstal?

Een veroordeling wegens diefstal kan van invloed zijn op uw toekomst. Zo kunt u bijvoorbeeld problemen krijgen met het verkrijgen van een VOG. Indien u wordt verdacht van diefstal, is het daarom verstandig in een zo vroeg mogelijk stadium contact op te nemen met een ervaren strafrechtadvocaat. Uw advocaat kan voor u uitzoeken of in uw strafzaak bijzondere omstandigheden meespelen. Op basis van uw procesdossier gaan wij op zoek naar de beste verdedigingsstrategie in uw strafzaak. Dit kan vervelende gevolgen in de toekomst voorkomen. U kunt vrijblijvend contact opnemen om de mogelijkheden in uw strafzaak te bespreken.

Wat is het verschil tussen diefstal en verduistering?

Het verschil tussen diefstal en verduistering is dat een dief het goed wegneemt, terwijl een verduisteraar het goed al op een legale wijze in handen heeft. Een voorbeeld: wanneer u een boek zonder toestemming meeneemt uit een bibliotheek, is er sprake van diefstal. Wanneer u hetzelfde boek bij de bibliotheek leent en het boek vervolgens bewust niet meer terugbrengt, is er sprake van verduistering.

Wat is het verschil tussen diefstal en heling?

Bij diefstal gaat het erom dat iemand iets opzettelijk wegneemt dat van een ander is, terwijl hij daar geen recht op heeft. Een dief zal het gestolen goed vaak willen doorverkopen om snel geld te verdienen. Om diefstal te bestrijden, heeft de wetgever heling strafbaar gesteld. Van heling is onder meer sprake indien u een goed verwerft, voorhanden heeft of overdraagt terwijl u ten tijde van het verkrijgen van dat goed wist (of had moeten weten) dat het goed uit misdrijf afkomstig was. Wanneer u dus een fiets koopt, waarvan u weet dat die gestolen is, maakt u zich schuldig aan heling. Maar dat is ook het geval wanneer u voor 30 euro een fiets koopt van een dakloze, die gestolen blijkt te zijn. In dat geval had u moeten vermoeden dat de fiets van misdrijf afkomstig zou zijn.

Heeft u een transactievoorstel of strafbeschikking ontvangen?

In geval van diefstal zal het Openbaar Ministerie er vaak voor kiezen om uw strafzaak niet aan een strafrechter voor te leggen, maar de zaak zelf af te handelen. Dat kan dan door middel van een transactievoorstel of een strafbeschikking. Het is ook mogelijk dat u wordt uitgenodigd voor een OM-hoorzitting. U loopt in al deze gevallen het risico op een strafblad. Uw advocaat kan deze nadelige gevolgen mogelijk voorkomen. Neemt u in een zo vroeg mogelijk stadium vrijblijvend contact met ons op.

Voor Diefstal een strafrecht advocaat gezocht?
Direct contact met een gespecialiseerde strafrecht advocaat op het gebied van Diefstal?
Was dit artikel nuttig?
Onze strafrechtadvocaten in de media met Diefstal
Begin te typen om de berichten te zien die je zoekt.