Voor dringende gevallen zijn onze advocaten 24 uur per dag bereikbaar door heel Nederland

Voor dringende gevallen 24/7

OM-zitting

Weening strafrechtadvocaten beschikt over gespecialiseerde advocaten op het gebied van OM-zitting. Voor dringende gevallen zijn onze advocaten 24 uur per dag bereikbaar door heel Nederland.

Inhoudsopgave

Wij helpen u graag!
Wordt u verdacht?
Neemt u dan 24 uur per dag rechtstreeks contact op met een strafrechtadvocaat.

Weening Strafrechtadvocaten is een advocaten kantoor waarbij u terecht kunt voor zowel juridisch advies als voor de beste vertegenwoordiging in de rechtbank.
OM-zitting strafrecht advocaat - Weening Strafrechtadvocaten

1. beste strafrechtadvocaat voor om-zitting

2. advocaat strafrecht voor om-zitting
3. strafzaak om-zitting advocaat

U wordt als verdachte uitgenodigd voor een OM-zitting. Wat nu?

Indien de Officier van Justitie van mening is dat u schuldig bent aan een strafbaar feit, kan hij in bepaalde gevallen zelf een straf opleggen. Dit wordt een strafbeschikking genoemd. De straf wordt opgelegd opgelegd zonder de tussenkomst van een strafrechter. Dit kan op twee manieren:

  1. U krijgt de strafbeschikking thuisgestuurd. Indien u het niet eens bent met de opgelegde straf, kunt u binnen veertien dagen bezwaar maken bij de officier van Justitie. U gaat dan in verzet tegen de strafbeschikking. Onze strafrechtadvocaten helpen u graag met het indienen van een goed juridisch verzetschrift.
  2. U ontvangt een uitnodiging voor een zogenaamde OM-zitting. Tijdens dit gesprek zal het OM u in persoon een straf voorstellen. Hier is geen strafrechter bij.

Mag u de uitnodiging voor een OM-zitting weigeren?

U bent niet verplicht op de uitnodiging voor een OM-zitting in te gaan. Indien u de uitnodiging weigert, kan de Officier van Justitie uw strafzaak alsnog voorleggen aan de politierechter. U ontvangt dan een dagvaarding. Het is dan uiteindelijk de politierechter die beslist of u een straf krijgt opgelegd en welke straf passend is.

“ Deze mensen weten waar ze het over hebben. Zeer goed geholpen. ”

Waarom is het verstandig om voorafgaand aan de OM-zitting een advocaat in te schakelen?

Ga nooit in op de uitnodiging voor een OM-zitting voordat u met een strafrechtadvocaat heeft gesproken. Uw advocaat kan voor u onderzoeken of er wel voldoende bewijs tegen u ligt. Bovendien bereidt uw advocaat u voor op de OM-hoorzitting. De advocaat geeft u uitleg over uw rechten en adviseert u over het accepteren van een strafbeschikking. Wanneer u zonder advies een strafbeschikking accepteert of weigert, kunt u daar nadelige gevolgen van ondervinden. Neemt u vrijblijvend contact op om dat te voorkomen.

Kunt u de voorgestelde strafbeschikking tijdens een OM-zitting weigeren?

U bent niet verplicht de voorgestelde strafbeschikking te accepteren. Indien u niet akkoord gaat met de voorgestelde straf, kan uw zaak alsnog voorgelegd worden aan de politierechter. Het OM zal dan moeten bewijzen dat u zich schuldig heeft gemaakt aan een strafbaar feit. De strafrechter beslist uiteindelijk of u schuldig bent en welke straf u (eventueel) wordt opgelegd.

Welke gevolgen heeft het accepteren van een strafbeschikking voor uw strafblad?

Indien u de strafbeschikking accepteert, hoeft u niet meer naar de politierechter. Dit betekent wel dat uw schuld vaststaat. Het gevolg daarvan is dat dit op uw strafblad (Justitiële Documentatie) terecht komt. Dit kan in de weg staan aan het verkrijgen van een Verklaring Omtrent Gedrag (VOG). Houd er rekening mee dat dit problemen kan opleveren bij het vinden van een stage of een nieuwe baan. Accepteer daarom nooit een strafbeschikking voordat u met uw advocaat heeft gesproken. Het inwinnen van deskundig advies kan nadelige gevolgen in de toekomst voorkomen.

Waarom is het verstandig om een advocaat mee te nemen naar een OM-zitting?

Een OM-zitting gaat buiten de strafrechter om. Er is dus geen onafhankelijke rechter die het bewijs beoordeelt. Uw advocaat zal ervoor waken dat de OM-zitting volgens de regels verloopt en zal u direct kunnen adviseren over de voorgestelde strafbeschikking. Indien het OM weinig bewijs tegen u heeft, kan uw advocaat bepleiten dat het OM u geen straf dient op te leggen. In het geval er wél genoeg bewijs tegen u ligt, kan een ervaren strafrechtadvocaat direct beoordelen of de voorgestelde straf redelijk is. Indien nodig, zal uw advocaat een tegenvoorstel formuleren om de zaak direct af te doen. Verdachten voelen zich doorgaans meer op hun gemak met een advocaat aan hun zijde die hen door deze onderhandelingen met het OM heen helpt. Onze strafrechtadvocaten kunnen u bijstaan tijdens de OM-zitting. Neemt u gerust vrijblijvend contact met ons op.

Wat is het verschil tussen een strafbeschikking en een transactievoorstel?

Indien het OM u een strafbeschikking wil opleggen, wordt u uitgenodigd voor een OM-zitting. Gaat u akkoord met de strafbeschikking? Dan bekent u schuld. Indien het OM u een transactievoorstel wil doen, wordt u mogelijk uitgenodigd voor een zogenaamde TOM-zitting. U bekent géén schuld als u het voorstel accepteert. Niettemin heeft het accepteren in beide gevallen consequenties voor uw strafblad. In de uitnodiging die u ontvangen heeft, staat vermeld om welke zitting het gaat. Ga nooit in op deze uitnodiging voordat u met een strafrechtadvocaat heeft gesproken. Dit kan nadelige gevolgen in de toekomst voorkomen.

Voor OM-zitting een strafrecht advocaat gezocht?
Direct contact met een gespecialiseerde strafrecht advocaat op het gebied van OM-zitting?

Was dit artikel nuttig?

Onze strafrechtadvocaten
in de media met OM-zitting

Populaire verzoeken:
Begin te typen om de berichten te zien die je zoekt.