Voor dringende gevallen zijn onze advocaten 24 uur per dag bereikbaar door heel Nederland

Voor dringende gevallen 24/7

Drugs

Weening strafrechtadvocaten beschikt over gespecialiseerde advocaten op het gebied van Drugs. Voor dringende gevallen zijn onze advocaten 24 uur per dag bereikbaar door heel Nederland.

Inhoudsopgave

Wij helpen u graag!
Wordt u verdacht?
Neemt u dan 24 uur per dag rechtstreeks contact op met een strafrechtadvocaat.

Weening Strafrechtadvocaten is een advocaten kantoor waarbij u terecht kunt voor zowel juridisch advies als voor de beste vertegenwoordiging in de rechtbank.
Drugs strafrecht advocaat

1. De beste strafrechtadvocaat drugs

2. Advocaat strafrecht drugs strafzaak
Wordt verdacht van drugshandel en opgepakt?
hennep advocaat maastricht
hennep advocaat
Het bezitten van softdrugs en opgepakt?
Wordt u verdacht van drugshandel, wat nu?
Advocaat nodig in verband met drugsbezit?
3. Strafrecht advocaat drugs
straffen drugs nederland
opgepakt met drugs straf
Wordt u verdacht van drugsbezit?
bezit harddrugs opiumwet artikel
wetgeving drugs nederland
gebruikershoeveelheid drugs
Wij zijn de beste advocaat drugszaken Nederland.
advocaat opgepakt drugs, heb een gespecialiseerde advocaat nodig!
Advocaat drugszaken Antwerpen, wat nu?
Advocaat gespecialiseerd in drugszaken
Hennep advocaat strafrecht
Wat is uw straf voor het bezitten van drugs?
Wat is de maximale straf voor drugs bezitter?
Ik zoek een advocaat veroordeeld drugs, wat nu?

Wat is het verschil tussen softdrugs en harddrugs?

In de Opiumwet staan alle strafbare feiten die te maken hebben met verdovende middelen, ook wel drugs genoemd. De drugs die volgens de Opiumwet verboden zijn, staan vermeld in twee lijsten: lijst I en lijst II. Op deze manier wordt juridisch onderscheid gemaakt tussen softdrugs en harddrugs. Op lijst I van de Opiumwet staan de harddrugs. Denk dan bijvoorbeeld aan heroïne, cocaïne, amfetamine, ecstacy (xtc) en GHB. Harddrugs brengen volgens de Nederlandse overheid onaanvaardbare risico’s voor de gezondheid met zich mee. Op lijst II van de Opiumwet staan de softdrugs. Denk dan bijvoorbeeld aan hasj en wiet, maar ook aan paddo’s. De risico’s van softdrugs worden door de Nederlandse overheid minder groot geacht dan bij harddrugs. Door het gebruik van twee lijsten wordt niet alleen onderscheid gemaakt in de strafmaat. Ook wordt het mogelijk verschillende regels te stellen voor softdrugs en harddrugs. Het gedogen van de verkoop van wiet en hasj in coffeeshops (het zogenaamde gedoogbeleid) is daar een voorbeeld van.

Is het kweken van hennep strafbaar?

De teelt van wietplanten is strafbaar. Het Nederlandse gedoogbeleid brengt met zich mee dat de hennepteelt op kleine schaal voor eigen gebruik in principe geen strafrechtelijke consequenties heeft. Bij maximaal vijf hennepplanten of stekken zal de politie deze enkel in beslag nemen. Bij meer dan vijf hennepplanten of stekken, zal in principe worden overgegaan tot vervolging. Heeft de politie een hennepkwekerij bij u thuis aangetroffen of wordt u verdacht van grootschalige hennepteelt? Neemt u in een zo vroeg mogelijk stadium contact met ons op.

“ Deze mensen weten waar ze het over hebben. Zeer goed geholpen. ”

Is het voorbereiden en vergemakkelijken van illegale hennepteelt strafbaar?

Om grootschalige hennepteelt effectiever te bestrijden, is het voorbereiden en bevorderen van illegale hennepteelt sinds 1 maart 2015 verboden. Dit betekent dat het strafbaar is om geld te verdienen met de levering van goederen of diensten voor illegale hennepteelt. Deze strafbaarstelling ziet op personen en bedrijven die (nog) niet zelf telen. Denk bijvoorbeeld aan growshops, verhuurders van kweeklocaties, bouwers van kweekhokken en elektriciens die illegale elektriciteitsinstallaties aanleggen.

Is een kleine hoeveelheid drugsbezit voor eigen gebruik strafbaar?

Drugsbezit is het aanwezig hebben van verdovende middelen. Dat is strafbaar, ongeacht of het harddrugs of softdrugs betreft. Het Nederlandse gedoogbeleid brengt met zich mee dat het bezit van een kleine (‘geringe’) hoeveelheid drugs voor eigen gebruik in principe geen strafrechtelijke consequenties heeft. In geval van harddrugs gaat het dan om één gemiddelde gebruikershoeveelheid (1 pil xtc, 0,5 gram cocaïne/heroïne, 5 ml GHB). In geval van softdrugs (hennep, hasj) mag u 5 gram op zak hebben. Hoewel u voor deze geringe hoeveelheid niet zal worden vervolgd voor drugsbezit, zal de aangetroffen drugs wel in beslag worden genomen. Bij een grotere hoeveelheid drugs zal daarnaast in principe worden overgegaan tot vervolging.

Mag u autorijden onder invloed van drugs?

Rijden onder invloed van drugs is strafbaar. Indien de politie vermoed dat u niet langer geschikt bent om een motorrijtuig te besturen, kan uw rijbewijs worden ingevorderd. Dit vermoeden kan bijvoorbeeld ontstaan indien u concreet en ernstig gevaar veroorzaakt voor de veiligheid op de weg, bijvoorbeeld door het maken van slingerende bewegingen. Voor rijden onder invloed kunt u daarnaast een dagvaarding ontvangen of worden uitgenodigd voor een zogenaamde OM-hoorzitting. Naast strafoplegging, kunnen zowel de officier van justitie als de rechter overgaan tot ontzegging van de rijbevoegdheid. Wordt u verdacht van het rijden onder invloed? Neem dan in een zo vroeg mogelijk stadium contact met ons op. Wij adviseren u graag.

Wanneer is sprake van drugshandel?

Het handelen in drugs, ook wel dealen genoemd, is strafbaar. Indien u meer bezit dan een geringe hoeveelheid drugs voor eigen gebruik (meer dan 0,5 gram harddrugs dan wel 5 gram softdrugs), wordt dit gezien als handelshoeveelheid. Met andere woorden wordt aangenomen dat deze drugs voor de handel bestemd is. In veel gevallen is dit onterecht. Indien u bent gepakt met een handelshoeveelheid drugs op zak, bijvoorbeeld op een festival, doet u er verstandig aan deskundig advies in te winnen van een strafrechtadvocaat. Onze specialisten helpen u graag.

Wanneer kan de burgemeester overgaan tot sluiting van mijn pand of woning?

Indien in uw pand of woning meer dan 0,5 gram harddrugs wordt aangetroffen, dan wel meer dan 5 gram softdrugs of 5 hennepplanten, wordt dit beschouwd als handelshoeveelheid. Met andere woorden wordt ervan uitgegaan dat de aangetroffen voor de drugshandel bestemd zijn. In dat geval is de burgemeester in principe bevoegd uw pand of woning te sluiten. Of u op de hoogte was van de aanwezigheid van de drugs speelt geen rol. Ook wanneer u het desbetreffende pand of de woning enkel verhuurt en u niets met de drugs te maken heeft, kan de burgemeester overgaan tot sluiting. Deze sluiting kan variëren van een maand tot onbepaalde tijd. Indien u een brief heeft ontvangen van uw gemeente dat de burgemeester voornemens is tot sluiting over te gaan, adviseren wij u direct contact met ons op te nemen. Direct handelen is vaak nodig om sluiting tegen te gaan.

Welke straf kunt u krijgen voor een drugsdelict?

Drugsdelicten komen voor in vele soorten en maten. Denk dan bijvoorbeeld aan drugsbezit op een festival, grootschalige drugshandel of zelfs drugssmokkel vanuit het buitenland. Ook de productie van drugs varieert van een hennepplantage in eigen huis tot een professioneel ingericht drugslab. Welke straf u kunt verwachten indien u wordt veroordeeld voor een drugsdelict, is daarom niet in algemene termen te beantwoorden. Het is niet alleen afhankelijk van welk drugsdelict u verdacht wordt, maar ook of het harddrugs of softdrugs betreft. Daarnaast wordt gekeken naar het gewicht van de verdovende middelen en of u eerder bent veroordeeld voor soortgelijke feiten. Wij kunnen u informeren over welke straf u mogelijk kunt verwachten. Neemt u gerust vrijblijvend contact op.

Waarom een advocaat nemen als u verdacht wordt van drugsdelict?

Een veroordeling wegens bezit, productie of handel van drugs kan van invloed zijn op uw toekomst. Mogelijk riskeert u niet alleen een gevangenisstraf. Ook kunt u in de toekomst problemen ondervinden bij het verkrijgen van een Verklaring Omtrent Gedrag (VOG). Uw advocaat helpt u deze vervelende gevolgen te voorkomen. Onze strafrechtadvocaten hebben veel ervaring met dit soort strafzaken. Op basis van uw procesdossier gaan zij op zoek naar de beste verdedigingsstrategie in uw strafzaak. Uw advocaat zoekt voor u uit of mogelijk een vrijspraak in uw strafzaak schuilt. Neemt u vrijblijvend contact op om samen de mogelijkheden te bespreken.

Heeft u een transactievoorstel of strafbeschikking ontvangen?

Indien u wordt verdacht van een drugsdelict, kan het Openbaar Ministerie in een aantal gevallen ervoor kiezen om uw niet aan een strafrechter voor te leggen, maar de zaak zelf af te handelen. Dat kan dan door middel van een transactievoorstel of een strafbeschikking. Het is ook mogelijk dat u wordt uitgenodigd voor een OM-hoorzitting. U loopt in al deze gevallen het risico op een strafblad. Ga hier daarom nooit op in voordat u met uw advocaat heeft gesproken Wij helpen u deze nadelige gevolgen te voorkomen.

Voor Drugs een strafrecht advocaat gezocht?
Direct contact met een gespecialiseerde strafrecht advocaat op het gebied van Drugs?
Was dit artikel nuttig?
Onze strafrechtadvocaten in de media met Drugs
Begin te typen om de berichten te zien die je zoekt.