Weening strafrechtadvocaten is een jong en dynamisch advocatenkantoor dat zich onderscheidt door betrokkenheid en gedrevenheid.

Diefstal met geweld

Weening strafrechtadvocaten beschikt over gespecialiseerde advocaten op het gebied van diefstal met geweld.

Diefstal met geweld

Direct contact met een advocaat?

1. Wat is diefstal met geweld?

Wanneer bij een diefstal geweld wordt gebruikt of met geweld wordt gedreigd, wordt dit zwaarder gestraft dan een ‘eenvoudige’ diefstal. Hoewel de gemiddelde burger spreekt van een “overval”, spreekt de wet van diefstal met geweld. Hiervan is sprake indien het geweld (of het dreigen daarmee) is toegepast om de diefstal mogelijk te maken. De wetgever stelt geen eisen aan de ernst van het geweld. Een enkel ruk of duw, zonder noemenswaardig letsel, kan dus al voldoende zijn om tot een veroordeling te komen. Dit geldt evenzeer voor het dreigen met een wapen.

Ons advies/Tip: Leg nooit een verklaring af tegen iemand van de politie voordat u overleg heeft gehad met een advocaat: niet als verdachte en ook niet als getuige. Dit geldt ook wanneer de medewerker van de politie niet voor een computer zit. De politie mag alles wat u zegt opschrijven, ook wanneer u niet in een officiële verhoorsituatie zit.

2. Welke straf kunt u krijgen voor diefstal met geweld?

Diefstal met geweld wordt gezien als de zwaarste vorm van diefstal. De rechter kan daarom een gevangenisstraf opleggen voor de duur van negen jaar. Indien daar strafverzwarende omstandigheden bovenop komen, zoals zwaar lichamelijk letsel of de dood, kan dit oplopen tot vijftien jaar cel. De te verwachten straf is zeer afhankelijk van de omstandigheden in uw strafzaak. Factoren die een rechter meeweegt zijn in ieder geval het soort geweld en het ontstane letsel. Om een goede inschatting te maken van de relevante factoren, kunt u contact opnemen met een van onze advocaten.

Bel direct met een advocaat:

3. Wat is het verschil tussen diefstal met geweld en afpersing?

Het verschil tussen diefstal met geweld en afpersing is klein. Een dief zal het goed wegnemen. De dader van afpersing dwingt de ander het goed af te geven. Ter verduidelijking: degene die tijdens een gewapende overval geld uit de kassa haalt, maakt zich schuldig aan diefstal met geweld. Degene die de winkelbediende onder bedreiging van een vuurwapen dwingt om het geld af te geven, maakt zich schuldig aan afpersing. De wet kent aan beide delicten dezelfde maximumstraf toe.

4. Waarom is het verstandig om een advocaat te nemen als u wordt verdacht van diefstal met geweld?

Omdat sprake is van een ernstig feit, riskeert u een lange gevangenisstraf. Dit kan grote gevolgen hebben voor uw toekomst. Onze advocaten zijn gespecialiseerd in dit soort delicten. Wij weten als geen ander wat in uw strafzaak de beste verdedigingsstrategie is. Uw advocaat zal uitzoeken of mogelijk een vrijspraak in uw strafzaak schuilt. Ook kunnen bijzondere omstandigheden in uw zaak meespelen waardoor u een lagere straf krijgt. Neemt u vrijblijvend contact op om samen de mogelijkheden te bespreken.

Direct contact met een advocaat?
Send this to a friend