Voor dringende gevallen zijn onze advocaten 24 uur per dag bereikbaar door heel Nederland

Voor dringende gevallen 24/7

Fraude en witwassen

Weening strafrechtadvocaten beschikt over gespecialiseerde advocaten op het gebied van Fraude en witwassen. Voor dringende gevallen zijn onze advocaten 24 uur per dag bereikbaar door heel Nederland.

Inhoudsopgave

Wij helpen u graag!
Wordt u verdacht?
Neemt u dan 24 uur per dag rechtstreeks contact op met een strafrechtadvocaat.

Weening Strafrechtadvocaten is een advocaten kantoor waarbij u terecht kunt voor zowel juridisch advies als voor de beste vertegenwoordiging in de rechtbank.
Fraude strafrecht advocaat

Wat is witwassen?

Witwassen is het maskeren van illegale geldsommen door transacties uit te voeren. Het doel is om illegaal verkregen vermogen te kunnen besteden of investeren zonder bewijs van illegaal verkrijgen. Voorbeelden zijn het openen van bedrijven waarbij de omzet kunstmatig hoog wordt gehouden en verhullingsfase waarbij overboekingen naar verschillende bankrekeningen worden gedaan. Het OM heeft prioriteit gegeven aan de opsporing en vervolging van witwassen en maakt onderscheid tussen eenvoudige witwassers, misdrijfplegers en facilitators. De strafbaarstelling van witwassen is geregeld in het Wetboek van Strafrecht, waarbij een gevangenisstraf van maximaal 6 jaar of een geldboete van €74.000,- kan worden opgelegd.

Fraude advocaat Rotterdam gezocht?

Indien u of iemand die u kent verdacht wordt van witwassen, is het van groot belang om zo snel mogelijk een ervaren strafrecht advocaat in te schakelen. Wanneer u tijdens een strafzaak bijgestaan wordt door de professionals van Weening Strafrechtadvocaten, kunt u ervan op aan dat uw zaak in goede handen is. Onze advocaten zijn gespecialiseerd in het bijstaan van verdachten tijdens verhoren, het verlenen van bijstand bij doorzoekingen en het onderhouden van contacten met de FIOD en de officier van justitie. Daarnaast hebben onze strafrecht advocaten veel ervaring in het vinden van mogelijkheden om de strafrechtelijke vervolging te beëindigen door middel van een transactie.

Onze kennis en ervaring stellen ons in staat om in te spelen op de complexe procedures die gepaard gaan met strafrechtzaken. Onze advocaten vinden het van groot belang om uw verhaal volledig te begrijpen, en om daarbij effectief samen te werken met de overheid om uw belangen te behartigen.

Het is bovendien belangrijk om te beseffen dat er steeds meer zaken voorkomen waarin sprake is van witwassen. Regelmatig wordt er verdenking geuit van witwassen van gelden via internet en in de vastgoedsector. Het fenomeen wordt daarnaast steeds vaker gezien bij hypotheekfraude, belastingfraude, zorgfraude en fraude in de financiële sector. Met de juiste advocaat in de arm kunt u deze situaties professioneel benaderen en een goede uitkomst voor uw zaak bewerkstelligen.

Aarzel niet om contact op te nemen met Weening Strafrechtadvocaten wanneer u meer informatie wilt over onze dienstverlening. Onze strafrecht advocaten zijn 24/7 bereikbaar en kunnen u bijstaan in Rotterdam en omgeving.

2. advocaat strafrecht voor fraude
straffen voor witwassen
vormen van witwassen
schuldwitwassen opzetwitwassen gewoontewitwassen
wat is fraude
Op zoek naar een witwassen advocaat?
Fraude advocaat utrecht
Beste advocaat witwassen strafzaak beschikbaar
vormen van fraude meer informatie
oplichting en internetoplichting
pinpasfraude straf
straf voor frauderen
fraude advocaat nodig
fraude en bedrog
Fraude advocaat maastricht
3. strafzaak fraude advocaat
Fraude advocaat den haag
Wordt u verdacht van bankfraude straf? Laat u bijstaan door een fraude advocaat. Weening Strafrecht advocaten is gespecialiseerd in strafrecht en bankfraude.

Wat is fraude?

Hoewel de term ‘fraude’ vaak wordt gebruikt, komt het opmerkelijk genoeg niet voor in het Wetboek van Strafrecht. ‘Fraude’ moet dan ook worden gezien als een verzamelnaam om een groep delicten te omschrijven. Meestal zijn dit financiële delicten; strafbare feiten waarbij een persoon of een bedrijf financieel nadeel ondervindt.

Wat zijn de meest voorkomende soorten fraude
advocaat
?

Is diefstal ook
advocaat
fraude?

De woorden diefstal en fraude worden nog wel eens door elkaar gebruikt. Helemaal juist is dat niet. Het belangrijkste verschil tussen diefstal en fraude is dat bij diefstal iets is weggenomen wat niet van de dief was, terwijl bij fraude sprake is van een verkeerde voorspiegeling van zaken. De fraudeur bedriegt vaak zijn of haar slachtoffers door onjuiste gegevens of valse informatie te gebruiken.

Wanneer is sprake van fraude?

Van fraude is sprake wanneer iemand opzettelijk een verkeerde voorstelling van zaken geeft met de bedoeling daar economisch of financieel voordeel mee te behalen. Deze voorstelling moet in strijd zijn met de wet of regelgeving. Vaak is het nodig dat iemand opzettelijk fraudeert. Het is echter niet altijd nodig dat iemand het met opzet doet. Ook het bewust kiezen voor de kans dat iemand zou kunnen worden benadeeld kan fraude genoemd worden.

Wie kan fraude plegen?

Uiteraard kan iedereen frauderen. Maar soms kunnen ook andere mensen dan degenen die zelf de verkeerde voorstelling van zaken geeft worden vervolgd voor fraude op basis van hun hoedanigheid. Denk daarbij aan de ondernemer of eigenaar binnen wiens bedrijf wordt gefraudeerd, maar ook leidinggevenden binnen een organisatie kunnen onder omstandigheden strafrechtelijk vervolgd worden.

“ 110% inzet voor mijn strafzaak. ”

Welke straf kunt u krijgen voor fraude?

Welke straf een fraudeur kan krijgen hangt af van de precieze frauduleuze handeling. De omvang van de schade speelt daarbij een belangrijke rol. Het kan variëren van geldboete tot gevangenisstraf, maar ook taakstraffen behoren tot de op te leggen sancties. Zo is de maximum gevangenisstraf voor belastingfraude bijvoorbeeld zes jaar. Ook denkbaar is dat de rechter een maatregel oplegt, zoals de verplichting tot schadevergoeding aan slachtoffers, ontneming van wederrechtelijk verkregen voordeel of een beroepsverbod.

Fraude komt ook op het strafblad te staan. Daarmee wordt het verkrijgen van een VOG (verklaring omtrent gedrag) en daarmee het krijgen van een (nieuwe) baan moeilijker.

Waarom is het verstandig een advocaat in te schakelen indien u wordt verdacht van fraude?

Verdachten van fraude worden vaak niet ‘op heterdaad’ betrapt zoals bij een vechtpartij op straat. In veel gevallen krijgt de verdachte dan ook een brief van de politie op FIOD thuisgestuurd. Deze brief bevat dan ‘een uitnodiging om op gesprek te komen. U doet er goed aan om vanaf de eerste brief en voor het verhoor een advocaat te raadplegen. Uw verklaring bij de politie is onomkeerbaar en daarom is een zorgvuldige voorbereiding van groot belang. Een gespecialiseerde advocaat kan u daarbij adviseren en indien u dat wenst bijstaan tijdens het verhoor.

Wat zijn de voordelen van een fraude advocaat?

Wanneer u wordt verdacht van fraude doet u er goed aan om een gespecialiseerde fraude advocaat in de arm te nemen. Fraudeonderzoeken zijn vaak technisch van aard en men moet er altijd rekening mee houden dat de Belastingdienst graag meekijkt. Het is dan ook van belang om u te laten bijstaan door een advocaat die alle facetten van uw zaak meeneemt in zijn advies. Weening Strafrechtadvocaten bestaat uit een team van specialisten, ook met ervaring op het gebied van fiscaal strafrecht. Uw fraudezaak is bij ons dus in goede handen.

Voor Fraude en witwassen een strafrecht advocaat gezocht?
Direct contact met een gespecialiseerde strafrecht advocaat op het gebied van Fraude en witwassen?
Was dit artikel nuttig?
Onze strafrechtadvocaten in de media met Fraude en witwassen
Begin te typen om de berichten te zien die je zoekt.