Weening strafrechtadvocaten is een jong en dynamisch advocatenkantoor dat zich onderscheidt door betrokkenheid en gedrevenheid.

Winkeldiefstal

Wordt u verdacht bij een winkeldiefstal? Contacteer ons als een deskundige strafrechtadvocaat op uw zaak.

Winkeldiefstal

Direct contact met een advocaat?

1. Wat is winkeldiefstal?

Bij winkeldiefstal staat het wegnemen van goederen uit een winkel centraal. Hiervan is in ieder geval sprake indien iemand opzettelijk de kassa van een supermarkt passeert zonder te betalen. Toch is dit niet altijd een vereiste. Ook degene die een goed in zijn jaszak stopt en de winkel nog niet heeft verlaten, kan zich schuldig maken aan winkeldiefstal.

Ons advies/Tip: Leg nooit een verklaring af tegen iemand van de politie voordat u overleg heeft gehad met een advocaat: niet als verdachte en ook niet als getuige. Dit geldt ook wanneer de medewerker van de politie niet voor een computer zit. De politie mag alles wat u zegt opschrijven, ook wanneer u niet in een officiële verhoorsituatie zit.

2. Welke straf kunt u krijgen voor winkeldiefstal?

Welke straf u kunt verwachten is afhankelijk van de omstandigheden van het geval. Voor een winkeldiefstal wordt doorgaans een geldboete opgelegd. Indien u echter eerder voor diefstal veroordeeld bent, riskeert u een gevangenisstraf. Ook andere factoren kunnen van invloed zijn op de straf. Zo zal niet alleen worden gekeken naar de waarde van de gestolen goederen, maar ook naar de mogelijkheid om de goederen terug te geven of de schade te vergoeden. Gaat de winkeldiefstal gepaard met geweld? Dan loopt u het risico te worden veroordeeld voor diefstal met geweld. Daarvoor kan een enkele ruk of duw al voldoende zijn.

Bel direct met een advocaat:

3. Waarom is het verstandig om een advocaat te nemen als u wordt verdacht van winkeldiefstal?

Winkeldiefstal is een van de meest voorkomende vormen van criminaliteit. Dit brengt met zich mee dat deze zaken aan de lopende band worden afgedaan. Hierin schuilt het risico dat onvoldoende gewicht wordt toegekend aan de bijzondere omstandigheden in uw strafzaak. Wij weten dat er voor u veel op het spel kan staan. Een veroordeling heeft invloed op uw toekomst, dat verdient aandacht en deskundigheid. Een ervaren strafrechtadvocaat kent de valkuilen en weet hoe hij uw belang voorop moet zetten. Neemt u vrijblijvend contact op.

4. Heeft het OM u een strafbeschikking of transactievoorstel toegestuurd?

Indien de Officier van Justitie van mening is dat u zich schuldig heeft gemaakt aan een strafbaar feit, kan hij in bepaalde gevallen zelf een straf opleggen. U ontvangt dan een transactievoorstel of strafbeschikking. Mogelijk wordt u zelfs uitgenodigd voor een OM-hoorzitting. U riskeert in al deze gevallen een strafblad. Mogelijk kunnen wij u helpen dit te voorkomen. Neemt u daarom zo spoedig mogelijk contact op met uw advocaat om nadelige gevolgen te voorkomen.

Direct contact met een advocaat?
Send this to a friend