Voor dringende gevallen zijn onze
strafrecht
advocaten 24 uur per dag bereikbaar door heel Nederland.
Voor dringende gevallen 24 uur per dag

Verdachten caféruzie nu ook verdacht in andere zaak

Maastricht – Vier van de zeven verdachten van de doodslag op Fer Loontjes, carnavalszondag in een Geleens café, wordne ook verdacht van betrokkenheid bij een zware mishandeling op de Markt in Geleen in juni vorige jaar.Dat bleek gisteren tijdens een pro forma-zitting voor de rechtbank in Maastricht. Officier van justitie Anneke Rogier stelde dat Stephan P. (32), Rick D. (22), Paul S. (22) en Anthony P. (26) er samen met drie anderen van worden verdacht in de nacht van 9 op 10 juni 2007 twee mannen te hebben mishandeld. In het kader van deze zaak is Anthony P. in voorarrest genomen, nadat hij in de ‘zaak-Loontjes’ op vrije voeten was gesteld. Volgens zijn advocate Francoise Landerloo heeft hij zich, na enkele weken op de vlucht te zijn geweest, maandag zelf gemeld bij de politie. Eén van de slachtoffers van de mishandeling vorige jaar moest in comateuze toestand naar een ziekenhuis worden vervoerd. Daarnaast verdenkt het openbaar ministerie in elk geval Paul S. nog van betrokkenheid bij drie ‘kleinere’ geweldsdelicten vorige jaar. Het gaat dan om mishandeling van een automobilist in april 2007, openlijke geweldpleging in een café in augustus en een mishandeling in november. Bij deze laatste zaak zou ook Stephan P., hoofdverdachte in de zaak Loontjes, betrokken zijn geweest. Officier Rogier stelde de rechtbank voor om alle vijf de zaken tegelijk te behandelen. ,,Het gaat uiteindelijk om vergelijkbare feiten”, zei ze.

De advocaat van de betreffende verdachte verzetten zich daar fel egen. Peer Szymkowiak, raadsman van Stephan P., stelde dat het openbaar ministerie ,,gewoon probeert mijn cliënt zo hard mogelijk te pakken, nu het OM hem een keertje heeft”. De rechtbank vond ook dat het OM de verdachten in die andere zaken eerst maar eens moet dagvaarden, alsdus voorzitter Evert Krol: ,,Dan zien we wel verder.”

De rechtbank besloot onder meer tot een ‘schouw’ op de plaats delict. Dat betekent dat de rechters en de andere procesdeelnemers gaan kijken in café ’t Vlaegelke aan de Markt in Geleen, waar Fer Loontjes dusdanig werd mishandeld dat bij bijna twee weken later aan de gevolgen overleed.

De zevende verdachte is nog voortvluchtig, maar “staat gesignaliseerd”, alsud Rogier, die ervan uit gaat dat hij tegelijk met de anderen terecht kan staan. Advocaten Arthur Vonken en Serge Weening verzochten de rechtbank hun cliënten Barry H. (26) en Paul S. vrij te laten, maar die verzoeken werden afgewezen. De zaak gaat verder op 13 augustus, maar dan komt het weer niet tot een inhoudelijke behandeling. Die staat gepland voor oktober.

De verdachte(n) in deze zaak wordt bijgestaan door:

Lees ook over ons
strafzaken
:

Wij helpen u graag!
Wordt u verdacht?

Neemt u dan 24 uur per dag rechtstreeks contact op met een strafrechtadvocaat.

Weening Strafrechtadvocaten is een advocaten kantoor waarbij u terecht kunt voor zowel juridisch advies als voor de beste vertegenwoordiging in de rechtbank.
SPOEDGEVAL?