Voor dringende gevallen zijn onze advocaten 24 uur per dag bereikbaar door heel Nederland

Voor dringende gevallen 24/7

Strafonderbreking

Weening strafrechtadvocaten beschikt over gespecialiseerde advocaten op het gebied van Strafonderbreking. Voor dringende gevallen zijn onze advocaten 24 uur per dag bereikbaar door heel Nederland.

Inhoudsopgave

Wij helpen u graag!
Wordt u verdacht?
Neemt u dan 24 uur per dag rechtstreeks contact op met een strafrechtadvocaat.

Weening Strafrechtadvocaten is een advocaten kantoor waarbij u terecht kunt voor zowel juridisch advies als voor de beste vertegenwoordiging in de rechtbank.
Strafonderbreking strafrecht advocaat

1. beste strafrechtadvocaat voor strafonderbreking

2. advocaat strafrecht voor strafonderbreking
3. strafzaak strafonderbreking advocaat

Wat is strafonderbreking?

Indien u onherroepelijk bent veroordeeld, kunt u onder bepaalde voorwaarden in aanmerking komen voor strafonderbreking (SOB). De Minister van Justitie en Veiligheid kan strafonderbreking verlenen wegens zodanige bijzondere omstandigheden in de persoonlijke levenssfeer dat niet met een andere vorm van verlof kan worden volstaan. Strafonderbreking kan onder meer worden verleend voor de verzorging van een ernstig zieke levenspartner, kind of ouder of voor het bijwonen van de bevalling van de levenspartner. Strafonderbreking kan verder bijvoorbeeld ook worden verleend vanwege medische en therapeutische redenen, voor zover de inrichtingsarts heeft bevestigd dat deze redenen aan de voortzetting van detentie in de weg staan. Gedurende de strafonderbreking wordt de tenuitvoerlegging van de gevangenisstraf opgeschort. De tijd die u in vrijheid heeft doorgebracht, moet dus worden ‘nagediend’. Dit is anders bij verlof. De strafonderbreking duurt minimaal twee dagen en maximaal negentig dagen.

Kunt u in beroep tegen de afwijzing van uw verzoek om strafonderbreking?

Als gedetineerde heeft u het recht te verzoeken om een strafonderbreking. Dit verzoek moet worden ingediend bij de gevangenisdirecteur. Indien u als gedetineerde een verzoek om strafonderbreking wilt indienen, stuurt de gevangenisdirecteur de benodigde informatie naar de Minister van Justitie en Veiligheid. Indien de Minister uw verzoek om strafonderbreking afwijst, kunt u direct beroep instellen bij de RSJ. Ook kunt u beroep instellen in het geval de reeds verleende toestemming voor strafonderbreking wordt ingetrokken. Onze specialisten kunnen u in deze beroepschriftprocedure bijstaan en weten hoe zij uw kansen op succes aanzienlijk kunnen vergroten.

“ In een gecompliceerde strafzaak het maximale resultaat behaald. ”

Wat is het verschil tussen incidenteel verlof en strafonderbreking?

Zowel incidenteel verlof als strafonderbreking maakt het gedetineerden mogelijk een gebeurtenis in de persoonlijke sfeer bij te wonen. Toch bestaan verschillen:

  1. De strafonderbreking is van toepassing op veroordeelden. Het incidenteel verlof is daarentegen niet alleen van toepassing op veroordeelden, maar ook op voorlopig gehechten.
  2. Het incidenteel verlof duurt in beginsel één dag, terwijl de strafonderbreking hooguit drie maanden kan duren.
  3. In geval van strafonderbreking moet de tijd die in vrijheid is doorgebracht worden ‘ingehaald’. Bij het incidenteel verlof is dit niet het geval.

Waarom is het verstandig een advocaat in te schakelen een verzoek om strafonderbreking?

De wet stelt zowel aan het beroepschrift als het bezwaarschrift wettelijke eisen. Zo zult u goed moeten onderbouwen waarom u het niet eens bent de beslissing van de Minister. Bovendien moet u rekening houden met een wettelijke termijn van zeven dagen. Indien u het niet eens bent met de afwijzing van uw verzoek tot strafonderbreking, doet u er verstandig aan spoedig contact met ons op te nemen. Door jarenlange ervaring weten onze advocaten hoe zij uw kansen op succes in een dergelijke beroepsprocedure aanzienlijk kunnen vergroten. Neemt u vrijblijvend contact op.

Voor Strafonderbreking een strafrecht advocaat gezocht?
Direct contact met een gespecialiseerde strafrecht advocaat op het gebied van Strafonderbreking?
Was dit artikel nuttig?
Onze strafrechtadvocaten in de media met Strafonderbreking
Begin te typen om de berichten te zien die je zoekt.