Voor dringende gevallen zijn onze
strafrecht
advocaten 24 uur per dag bereikbaar door heel Nederland.
Voordringende gevallen 24 uur per dag.
Voordringende gevallen 24 uur per dag.

Afpersing

Inhoudsopgave

1. Afpersing? Direct een advocaat strafrecht op uw zaak.

2. De beste strafrechtadvocaat voor afpersing strafrecht strafzaak!

3. Weening Strafrechtadvocaten behandeld strafzaken als Afpersing.

Afpersing strafrecht advocaat - Weening Strafrechtadvocaten
Weening strafrechtadvocaten beschikt over gespecialiseerde advocaten op het gebied van afpersing. Voor dringende gevallen zijn onze advocaten 24 uur per dag bereikbaar door heel Nederland.

Wanneer is sprake van afpersing?

Een dader van afpersing heeft het doel om zichzelf te bevoordelen. Om dit doel te bereiken past hij geweld toe of dreigt hij met geweld. Als gevolg daarvan wordt een ander gedwongen om bijvoorbeeld een goed af te geven of gegevens te delen. Ook kan iemand worden gedwongen om een schuld aan te gaan of juist schulden kwijt te schelden. Degene die onder bedreiging van een mes een ander dwingt zijn telefoon af te geven, maakt zich schuldig aan afpersing. Dit geldt ook voor degene die een ander dwingt tot betaling van een geldbedrag door te dreigen met de dood, bijvoorbeeld via een anonieme dreigbrief. In de volksmond wordt afpersing ook wel ‘chantage’ genoemd.

Welke straf kunt u krijgen voor afpersing?

In geval van afpersing kan een strafrechter overgaan tot een gevangenisstraf van negen jaar. Het is daarom verstandig juridisch advies in te winnen van een deskundige. Een van onze advocaten kan voor u uitzoeken of er voldoende bewijs tegen u ligt. Ook kunnen wij u adviseren over de beste verdedigingsstrategie.

“ Snel en resultaatgericht. Zeer tevreden over de uitkomst. ”

Wat is het verschil tussen afpersing en diefstal met geweld?

Het verschil tussen diefstal met geweld en afpersing is klein. Degene die zich schuldig maakt aan diefstal zal het goed wegnemen. De dader van afpersing zal de ander dwingen het goed af te geven. Ter illustratie: degene die tijdens een gewapende overval geld uit de kassa wegneemt, maakt zich schuldig aan diefstal met geweld. Degene die de kassière onder bedreiging van een vuurwapen dwingt om het geld af te geven, maakt zich schuldig aan afpersing. De wet kent aan beide delicten dezelfde maximumstraf toe.

Waarom is het verstandig om een advocaat te nemen als u wordt verdacht van afpersing?

Wordt u verdacht van afpersing, dan riskeert u een lange gevangenisstraf. Dit kan van invloed zijn op de rest van uw leven. U doet er verstandig aan deskundig advies in te winnen. Uw advocaat gaat op basis van uw strafdossier op zoek naar de beste verdedigingsstrategie. Mogelijk schuilt er zelfs een vrijspraak in uw strafzaak. Onze advocaten zijn gespecialiseerd in dit soort strafzaken. U kunt te allen tijde vrijblijvend contact opnemen om de mogelijkheden te bespreken.

Afpersing strafrecht advocaat nodig?

Onze strafrechtadvocaten in de media met Afpersing