Weening strafrechtadvocaten is een jong en dynamisch advocatenkantoor dat zich onderscheidt door betrokkenheid en gedrevenheid.

MEERSSEN/ROTTERDAM – Het openbaar ministerie heeft gisterochtend nog eens drie Limburgse medewerkers van wegenbouwer Janssen de Jong Infra laten aanhouden op verdenking van omkoping van ambtenaren en valsheid in geschrifte. Het gaat om functionarissen van de Meerssense vestiging van het bedrijf: een man uit Maastricht (33), een Gelener (34) en een Hoensbroekenaar (30). Alleen de laatste zit nog vast, de andere twee zijn gisteravond vrijgelaten, maar blijven wel verdachten, zo bevestigt woordvoerderWim de Bruin van het landelijk parket van het OM. De verdachten zijn geen directeuren, aldus De Bruin, maar‘gewone’ medewerkers. Volgens advocaat Serge Weening van de Geleense verdachte werkt zijn cliënt „goed mee aan het onderzoek”. In totaal zijn er nu vijftien verdachten in deze zaak: zeven ambtenaren en acht(ex-)medewerkers van Janssen de Jong Infra.

Het gerechtshof in Den Bosch heeft gisteren het hoger beroep tegen de gevangenhouding van de provincieambtenaar en een van de directeuren van Janssen de Jong Infra afgewezen. Directeur Eric Krul van de Janssen de Jong Groep -het moederbedrijf van Janssen de Jong Infra-, die eerder verklaarde dat omkoping „niet past in de bedrijfscode”, had gisteravond „geen enkel commentaar”.

De verdachte(n) in deze zaak wordt bijgestaan door:

Weer drie arrestaties in corruptie-affaire 2020

Serge Weening

STRAFRECHTADVOCAAT
Send this to a friend