Weening strafrechtadvocaten is een jong en dynamisch advocatenkantoor dat zich onderscheidt door betrokkenheid en gedrevenheid.

In de extra beveiligde rechtbank in Rotterdam zijn vrijdag beelden getoond van de vier terreurverdachten die in 2018 in Weert werden opgepakt op verdenking van het voorbereiden van een terroristische aanslag.

Op de beelden is te zien hoe terreurverdachten in een vakantiehuisje in Weert automatische wapens en pistolen vasthebben, daarmee richten en de trekkers overhalen. Ook wordt een man een vest met draden omgehangen.

Verdachten opgepakt in busje
De rechtbank liet ook zien hoe uiteindelijk vier van de zes terreurverdachten in Weert werden opgepakt door het arrestatieteam. De andere twee werden opgepakt in Arnhem.

Het viertal zat in een huurbusje, waarin de politie een camera had gemonteerd. Zo is te zien hoe de verdachten hun wapens nog willen trekken, maar uiteindelijk worden overmeesterd door de politie.

Gay Pride, legerbasis en nachtclub
Het Openbaar Ministerie zei dat na de arrestatie van de verdachten in september 2018 ‘een grote aanslag in Nederland is voorkomen’. De rechter las vrijdag een verklaring voor van een politie-infiltrant. Die zou gehoord hebben dat de Gay Pride in 2018 een doelwit was en dat er plannen waren om een legerbasis en nachtclub aan te vallen.

De wapens waarmee ze die aanslagen wilden plegen, kregen ze in september van undercoveragenten.

https://www.1limburg.nl/video-zo-werden-4-terreurverdachten-overmeesterd-weert?context=section-1

De verdachte(n) in deze zaak wordt bijgestaan door:

Video: Zo werden 4 terreurverdachten overmeesterd in Weert (1Limburg.nl) 2021

Serge Weening

STRAFRECHTADVOCAAT
Video: Zo werden 4 terreurverdachten overmeesterd in Weert (1Limburg.nl) 2021

Francoise Landerloo

STRAFRECHTADVOCAAT
Send this to a friend