Voor dringende gevallen zijn onze advocaten 24 uur per dag bereikbaar door heel Nederland

Voor dringende gevallen 24/7

Actuele strafzaak

Verdediging zaak pakketbezorger: ’Echte daders lopen nog vrij rond’ (Telegraaf.nl)

AMSTERDAM – De verkeerde mannen zitten in de verdachtenbank voor moord op een 23-jarige pakketbezorger in Amstelveen. Het Openbaar Ministerie wil dat twee bejaarde mannen worden veroordeeld, maar laat de echte daders lopen. Dat harde verwijt maakte de verdediging van de 72-jarige Lech T. het OM tijdens de tweede dag van het strafproces in de rechtbank van Amsterdam.

Maandag eiste het OM achttien jaar gevangenisstraf tegen de 73-jarige Zeev J. en veertien jaar tegen Lech T. voor betrokkenheid bij de moord. Volgens de verdediging lijdt het OM aan tunnelvisie en wringt het zich in bochten om de oude mannen veroordeeld te krijgen. De echte daders lopen daardoor nog vrij rond.

’Naïeve oude man’
Welk motief zouden Lech T. en Zeev J. hebben gehad om een 23-jarige jongeman te doden die ze niet kenden? Zeev J. is volgens zijn advocaten Bo te Baerts en Serge Weening „een naïeve oude man die een centje wilde bijverdienen door op verzoek iemand te observeren. Hij dacht dat het ging om relatieperikelen.”

Toen de pakketbezorger voor zijn ogen werd doodgeschoten was hij geschokt. „Het was donker, hij was alleen en durfde niet te weigeren toen de schutter hem vroeg om samen met hem het lichaam in de bestelbus te tillen. Iemand die net had laten zien dat hij niet terugschrok voor het in koelen bloede doodschieten van iemand”, aldus Te Baerts.

Net als de advocaten van Lech T. vond Te Baerts dat er nog veel onbeantwoorde vragen in het dossier zitten. „Zeev J. was misschien een onderdeeltje van een veel groter plan. Maar dat is niet onderzocht.”

De advocaat die de verdachte(n) in deze strafzaak bijstaat is:

Serge Weening

STRAFRECHTADVOCAAT

Bo te Baerts

STRAFRECHTADVOCAAT

In de media
met actuele strafzaken

Begin te typen om de berichten te zien die je zoekt.