Voor dringende gevallen zijn onze
strafrecht
advocaten 24 uur per dag bereikbaar door heel Nederland.
Voor dringende gevallen 24 uur per dag

Verdachte moord in Bossche Huukske meldt zich

DEN BOSCH – De verdachte van de moord op de 31 jarige Bosschenaar Leon Marcé heeft zich gisteravond bij de politie in Den Bosch aangegeven. Marcé werd vorige week in ’t Bossche Huukske doodgeschoten. Het slachtoffer werd gisteren begraven op de begraafplaats Groenendaal in Den Bosch. Het Brabants Dagblad meldde maandag al dat de vermoedelijke dader van de moord op Marcé een 33 jarige Bosschenaar is met wie het slachtoffer op zeer gespannen voet leefde. Gisteren bleek deze Bosschenaar inderdaad degene te zijn die betrokken is geweest.De politie meldde gisteravond wel de aanhouding van een 33 jarige Bosschenaar, maar wilde over de toedracht van de moord nog steeds niet meer kwijt dan dat in het café een handgemeen heeft plaatsgevonden waarbij enkele keren op het slachtoffer geschoten is.

Ook de advocaat van de 33 jarige Bosschenaar, mr. S. Weening, wilde gisteravond niets zeggen over wat zich volgens zijn cliënt in het café heeft afgespeeld. De Bosschenaar ontkent volgens Weening in ieder geval dat hij onder invloed van cocaïne was on onmiddellijk is gaan schieten. “Mijn cliënt heeft zich bij de politie gemeld omdat hij dit soort geruchten uit de wereld wil helpen.” Weening zegt met justitie in Den Bosch overlegd te hebben over het exacte tijdstip waarop zijn cliënt zich zou aangeven. “Hij wist dat de politie naar hem op zoek was en wilde graag afscheid nemen van zijn vrouw en kinderen.” De 33 jarige en Marcé leefden in onmin met elkaar sinds de moordzaak Verspeek uit ’99. Voor de moord op Hans (‘Puk’) Verspreek, eveneens gepleegd in ’t Bossche Huukske, werd Marcé in hoger beroep veroordeeld tot vier jaar gevangenisstraf. De 33 jarige Bosschenaar gold als medeverdachte.

De rechtbank veroordeelde hem tot zes jaar. In hoger beroep werd hij vrijgesproken van betrokkenheid bij de moord, maar wel veroordeeld wegens diefstal van het geld van Verspeek.

De verdachte(n) in deze zaak wordt bijgestaan door:

Lees ook over ons
strafzaken
:

Wij helpen u graag!
Wordt u verdacht?

Neemt u dan 24 uur per dag rechtstreeks contact op met een strafrechtadvocaat.

Weening Strafrechtadvocaten is een advocaten kantoor waarbij u terecht kunt voor zowel juridisch advies als voor de beste vertegenwoordiging in de rechtbank.
SPOEDGEVAL?