Voor dringende gevallen zijn onze
strafrecht
advocaten 24 uur per dag bereikbaar door heel Nederland.
Voor dringende gevallen staan wij 24 uur per dag voor u klaar.
Voor dringende gevallen 24 uur per dag.

Van den B. wordt mogelijk ook in Nederland vervolgd

Share on facebook
Share on twitter
Share on linkedin
Share on whatsapp
Share on email
Share on print

LANDGRAAF – Advocaat Serge Weening heeft een Belgische advocaat ingeschakeld om zijn cliënt Eric van den B. terzijde te staan. Die zal vandaag bij de raadkamer van het gerecht in Verviers vrijlating van Van den B. eisen.
Ook in Nederland hangen donkere wolken boven het hoofd van de voormalige exploitant van hotel-restaurant Overste Hof in Landgraaf. Van den B. ging in 2004 persoonlijk failliet en datzelfde gebeurde met zijn twee beleggingsbedrijfjes. De rechter-commissaris heeft bij het openbaar ministerie aangifte gedaan tegen Van den B. Volgens rechter Groen heeft hij zich onder meer schuldig gemaakt aan valsheid in geschrifte, meineed, bedrieglijke bankbreuk en het handelen als professioneel belegger terwijl hij daar niet voor de vereiste papieren voor heeft.

Volgens Pieter Scholtes, de curator in de faillissementen, heeft Van den Bergh niet duidelijk kunnen maken hoe hij de 2,4 miljoen euro heeft belegd die cliënten hem hadden toevertrouwd. Scholtes: “Met de afwikkeling van de faillissementen en het zoeken naar de geldstromen kan ik pas verder als er helderheid is over een eventuele strafrechtelijk onderzoek.”

Datzelfde geldt voor de verdwenen keukeninventaris van de Overste Hof waarmee Van den Bergh vorige jaar ook failleerde. Die had volgens de curator een waarde van zeker 20.000 euro.

De verdachte(n) in deze zaak wordt bijgestaan door:

Lees verder →
Wij helpen u graag!
Wordt u verdacht?

Neemt u dan 24 uur per dag rechtstreeks contact op met een strafrechtadvocaat.

Weening Strafrechtadvocaten is een advocaten kantoor waarbij u terecht kunt voor zowel juridisch advies als voor de beste vertegenwoordiging in de rechtbank.
SPOEDGEVAL?

Lees ook over ons: