Voor dringende gevallen zijn onze
strafrecht
advocaten 24 uur per dag bereikbaar door heel Nederland.
Voor dringende gevallen 24 uur per dag

Twee jaar cel voor moord op A. Vink

BRUNSSUM – Ali B., de moordenaar van Arnold Vink uit Brunssum, is door het gerechtshof in Den Bosch veroordeeld tot twee jaar jeugddetentie met jeugd-tbs. Dit is de maximale straf die hem volgens het jongerenstrafrecht kan worden opgelegd.Het Openbaar Ministerie had 4 jaar met tbs volgens het volwassenestrafrecht geëist tegen B., die 17 was toen hij Vink doodstak. B’s advocaat S. Weening is tevreden met de uitspraak.

De jongste mededader, die ten tijde van de moord 15 was, is veroordeeld tot 11 maanden jeugddetentie, één maand minder dan geëist. Het hof oordeelde dat tijdens diens verhoor zijn rechten zijn geschonden.

De 23 jarige mededader Z. is veroordeeld tot drie jaar cel, waar zes jaar waren geëist. De 18 jarige S., die tijdens de moord minderjarig was, kreeg één jaar jeugddetentie opgelegd.

Arnold Vink werd in maart vorige jaar met messteken om het leven gebracht. De vier veroordeelden hadden het gemunt op Vinks pinpas en code.

B. had enkele dagen voor de moord bij de man ingebroken en op een bankafschrift gezien dat er 20.000 euro op diens rekening stond. De buit bestond uiteindelijk uit tachtig euro.

De verdachte(n) in deze zaak wordt bijgestaan door:

Lees ook over ons
strafzaken
:

Wij helpen u graag!
Wordt u verdacht?

Neemt u dan 24 uur per dag rechtstreeks contact op met een strafrechtadvocaat.

Weening Strafrechtadvocaten is een advocaten kantoor waarbij u terecht kunt voor zowel juridisch advies als voor de beste vertegenwoordiging in de rechtbank.
SPOEDGEVAL?