Weening strafrechtadvocaten is een jong en dynamisch advocatenkantoor dat zich onderscheidt door betrokkenheid en gedrevenheid.

Het is nog niet duidelijk of Mohammed G., die naar Syrië had willen reizen om mee te doen met de jihad, schuldig is.

De rechtbank in Rotterdam zou woensdag uitspraak doen in zijn zaak, maar wil eerst meer informatie over de psychische toestand van G. voordat ze een beslissing neemt. Een psycholoog en psychiater hebben in een rapport geschreven dat G. volledig ontoerekeningsvatbaar is. De rechters willen echter weten of dat geldt voor de hele periode in oktober en november vorig jaar, of dat hij ook momenten heeft gehad dat hij wel zelf beslissingen kon nemen.

Als die momenten er zijn geweest, zou het kunnen dat G. dan wel toerekeningsvatbaar is geweest. Het Openbaar Ministerie heeft schuldigverklaring zonder strafoplegging geëist.

Stemmen

Volgens deskundigen heeft G. last van stemmen in zijn hoofd. De verdachte zegt zelf dat het gaat om de geest van een krijger die zegt dat hij moet gaan vechten in Syrië. G. werd in november gearresteerd, samen met twee anderen. De recherche vond toen onder meer steekwapens, afscheidsbrieven en jihadistische geschriften. De rechtbank heeft de zaak aangehouden tot 2 oktober. Advocaat Serge Weening zal proberen of hij zijn cliënt G. vrij kan krijgen in afwachting van de einduitspraak.

De verdachte(n) in deze zaak wordt bijgestaan door:

Rechter wil meer onderzoek naar Syriëganger (NU.nl) 2020

Serge Weening

STRAFRECHTADVOCAAT
Send this to a friend