Weening strafrechtadvocaten is een jong en dynamisch advocatenkantoor dat zich onderscheidt door betrokkenheid en gedrevenheid.

MAASTRICHT – Het mag wel degelijk algemeen bekend worden verondersteld dat het schudden van een baby levensgevaarlijk is voor zo’n klein kind.

De rechtbank in Maastricht veroordeelde een vader uit Landgraaf gisteren dan ook tot celstraf wegens poging tot doodslag op zijn dochtertje. De 22-jarige vader kreeg 26 maanden, waarvan 18 voorwaardelijk met als bijzondere voorwaarde dat hij zich poliklinisch laat behandelen.

Volgens gedragsdeskundigen lijdt de man aan een lichte persoonlijkheidsstoornis en kan hij agressief reageren op spanningen. Zijn toen twee maanden oude kindje werd in de nacht van 3 op 4 december opgenomen in het ziekenhuis, waar artsen constateerden dat zij symptomen van het ‘shaken baby’-syndroom vertoonde. De vader heeft uiteindelijk ook toegegeven dat hij haar door elkaar had geschud.

Officier van justitie WIm Smits zei twee weken geleden dat het een ‘feit van algemene bekendheid’ is dat het door elkaar schudden van een baby levensgevaarlijk is. Dat bestreerd raadsman Serge Weening van de vader: veel mensen weten dat niet, onder wie zijn cliënt. De rechtbank is het evenwel eens met de officier. Ook de vader wist, stelt de rechtbank, dat een baby kwetsbaar is en dat het hoofdje altijd ondersteund moet worden. Hij besefte ook dat zijn onbeheerste handelen fout was, zo bleek uit zijn verklaring tijdens de zitting aldus de rechtbank.

De verdachte(n) in deze zaak wordt bijgestaan door:

Poging tot doodslag baby bewezen 2020

Serge Weening

STRAFRECHTADVOCAAT
Send this to a friend