Voor dringende gevallen zijn onze
strafrecht
advocaten 24 uur per dag bereikbaar door heel Nederland.
Voor dringende gevallen 24 uur per dag

Ontuchtverdachte verjaagd

Vrijgelaten eigenaar PuberEnzo niet terug naar woning in Heerlen

De vrijlating van de van ontucht beschuldigde eigenaar van het particuliere opvanghuis PuberEnZo heeft geleid tot grote commotie, vernieling en brandstichting in de Heerlense wijk Schaesbergerveld, waar de man woont.Op dringend advies van de politie heeft de 42 jarige eigenaar van het opvanghuis besloten niet meer terug te keren in zijn woning aan de Goselingstraat. Gisteren is onder toezicht van de politie zijn woning leeggehaald. De politie gaat er vanuit dat de rust in de buurt terugkeert, nu bekend is dat de man verhuist.

De Heerlenaar, die acht maanden in de gevangenis van Vught heeft gezeten, is dinsdag middag vrijgesproken van seksueel misbruik van aan hem toevertrouwde jongeren. Wel is hij veroordeeld tot zes maanden voorwaardelijk en een werkstraf van 240 uur voor het bezit van kinderporno en vuurwapens. Na het vonnis is de man vrijgelaten.

Meteen na de bekendmaking van de uitspraak dinsdagmiddag raakten de gemoederen verhit, vertelt woordvoerder Piet Tans van de politie Limburg-Zuid. “Zowel bij buurtbewoners als bij jongeren die beweren zijn slachtoffer te zijn. Die middag zijn vernielingen aangericht in zijn tui. Daarop hebben we de eigenaar met klem geadviseerd om elders onderdak te zoeken. Dat heeft hij gelukkig gedaan. Dinsdagnacht is een caravan in zijn achteruit in brand gestoken. Ook is de achterdeur van de woning geforceerd. De brand was zo hevig dat enkele buren tijdelijk geëvacueerd zijn”.

Volgens buurtbewoners stond dinsdagmiddag een vijftiental jongeren voor het huis om de vrijgelaten man op te wachten. Toen hij niet op kwam dagen, werden vernielingen aangericht. Op veel begrip in de buurt kan de eigenaar niet rekenen, vertelt een straatgenoot. “Als die jongeren het niet hadden gedaan, hadden wij hem wel aangepakt.”

De politie heeft geen aanhoudingen verricht. “De wildste geruchten deden de ronde. Er zijn wel beschrijvingen gegeven van mogelijke daders, maar daarmee kunnen we niet veel”, verklaart Tans.

Advocaat Serge Weening vertelt dat al eerdere vernielingen aan zijn woning van zijn cliënt zijn aangericht.

De verdachte(n) in deze zaak wordt bijgestaan door:

Lees ook over ons
strafzaken
:

Wij helpen u graag!
Wordt u verdacht?

Neemt u dan 24 uur per dag rechtstreeks contact op met een strafrechtadvocaat.

Weening Strafrechtadvocaten is een advocaten kantoor waarbij u terecht kunt voor zowel juridisch advies als voor de beste vertegenwoordiging in de rechtbank.
SPOEDGEVAL?