Voor dringende gevallen zijn onze
strafrecht
advocaten 24 uur per dag bereikbaar door heel Nederland.
Voor dringende gevallen 24 uur per dag

OM niet in hoger beroep tegen vrijspraak poging moord

Op 25 maart 2011 vindt er een overval plaats op een Turkse winkel in Hoogezand. Tijdens de vlucht wordt de eigenaar van de winkel neergeschoten. Verschillende getuigen wezen een van de verdachten aan als de dader en zijn DNA werd aangetroffen op een kledingstuk dat op de vluchtroute zou zijn achtergelaten. De officier van justitie eiste tegen hem 7 jaar gevangenisstraf.

De Groningse rechtbank was het, ondanks de sterke aanwijzingen in het dossier, eens met de Maastrichtse strafpleiter Serge Weening die in een vurig pleidooi de onschuld van zijn cliënt bepleitte. Er was naar het oordeel van de rechtbank ruimte voor andere daders.

Hoewel de officier van justitie tijdens de zitting op vrijdag 13 december nog een zware gevangenisstraf eiste in deze zaak, heeft het OM geen hoger beroep ingesteld tegen de uitspraak. Weening gaf aan een schadeclaim te zullen indienen voor de tijd dat zijn cliënt ten onrechte heeft vastgezeten.

De verdachte(n) in deze zaak wordt bijgestaan door:

Lees ook over ons
strafzaken
:

Wij helpen u graag!
Wordt u verdacht?

Neemt u dan 24 uur per dag rechtstreeks contact op met een strafrechtadvocaat.

Weening Strafrechtadvocaten is een advocaten kantoor waarbij u terecht kunt voor zowel juridisch advies als voor de beste vertegenwoordiging in de rechtbank.
SPOEDGEVAL?