Voor dringende gevallen zijn onze
strafrecht
advocaten 24 uur per dag bereikbaar door heel Nederland.
Voor dringende gevallen 24 uur per dag

‘Jihadganger’ Syrië kampt met psychische problemen (Volkskrant)

De 24-jarige Mohammed G. die werd opgepakt omdat hij zou hebben willen strijden in Syrië, kampt met psychische problemen. Al voor zijn arrestatie in november werd hij daarvoor behandeld.

Dat bleek woensdag tijdens de pro-formazitting in zijn zaak. Zijn advocaat Serge Weening wilde niet kwijt wat die problemen precies zijn, maar hij zei dat wordt onderzocht of die een rol hebben gespeeld bij de plannen die G. smeedde.

De rechtbank besloot dat G. voorlopig blijft vastzitten. Weening stapt daarvoor nu naar het gerechtshof. Twee medeverdachten kwamen eerder op borgtocht vrij. Volgens Weening is de situatie voor zijn cliënt niet anders dan voor de andere twee mannen. Maar volgens de officier van justitie zijn de verdenkingen tegen hem ernstig. De aanklager besluit binnen een paar weken of ze de twee andere mannen daadwerkelijk gaat vervolgen.

In november aangehouden

In november werden de drie mannen aangehouden nadat de geheime dienst AIVD een ambtsbericht had verstuurd. Volgens justitie waren voor twee van de drie de tickets geboekt. Zij zouden vanaf Brussel naar Turkije hebben willen vliegen. Eerder zou het drietal al tickets hebben besproken voor een vlucht naar Turkije met een aansluitende vlucht naar Oost-Turkije.

Op foto met AK-47

G. trouwde in november met een moslima, die hij kort daarvoor had leren kennen via internet, maar die hij nog nooit had ontmoet. Justitie zegt dat de man samen met haar wilde strijden voor de jihad. Voor zijn bruid poseerde hij op een foto met een wapen (AK-47). Volgens Weening heeft G. zijn plan niet willen uitvoeren.

De verdachte(n) in deze zaak wordt bijgestaan door:

Lees ook over ons
strafzaken
:

Wij helpen u graag!
Wordt u verdacht?

Neemt u dan 24 uur per dag rechtstreeks contact op met een strafrechtadvocaat.

Weening Strafrechtadvocaten is een advocaten kantoor waarbij u terecht kunt voor zowel juridisch advies als voor de beste vertegenwoordiging in de rechtbank.
SPOEDGEVAL?