Voor dringende gevallen zijn onze
strafrecht
advocaten 24 uur per dag bereikbaar door heel Nederland.
Voor dringende gevallen 24 uur per dag

‘Hoger beroep met voorrang behandelen’

MAASTRICHT – “Mijn cliënt wordt er niet beter van als hij al die tijd in voorarrest zit, waar hij op geen enkele manier wordt voorbereid op een terugkeer in de samenleving”, zegt Van Berge Henegouwen. De advocaat gat er bij het gerechtshof in Den Bosch op aandringen de zaak van zijn cliënt “met grote voorrang” te behandelen.In de andere drie zaken heeft het OM beroep aangetekend omdat het de opgelegde straffen te laag vindt. De twee andere minderjarige verdachten beide zeventien zijn berecht volgens het jeugdstrafrecht, terwijl officier van justitie W. Smits de rechtbank had gevraagd het volwassenenstrafrecht toe te passen. Hij blijft erbij dat dit zou moeten gebeuren.

De zeventienjarige hoofdverdachte, die het slachtoffer tijdens een inbraak in diens woning met een mes doodstak, gaat eveneens in beroep. Volgens zijn raadsman S. Weening is het ongunstig als pas na het uitzetting van twee jaar jeugddetentie kan worden begonnen met psychiatrische behandeling van zijn cliënt. De enige meerderjarige verdachte van het viertal – een 22 jarige man – kreeg drie jaar gevangenisstraf, waar Smits zes jaar had geëist.

De verdachte(n) in deze zaak wordt bijgestaan door:

Lees ook over ons
strafzaken
:

Wij helpen u graag!
Wordt u verdacht?

Neemt u dan 24 uur per dag rechtstreeks contact op met een strafrechtadvocaat.

Weening Strafrechtadvocaten is een advocaten kantoor waarbij u terecht kunt voor zowel juridisch advies als voor de beste vertegenwoordiging in de rechtbank.
SPOEDGEVAL?