Voor dringende gevallen zijn onze advocaten 24 uur per dag bereikbaar door heel Nederland

Voor dringende gevallen 24/7

Hof spreekt verdachte ontucht vrij

DEN BOSCH – Oud-Heerlenaar Marcel T.(44) is in hoger beroep vrijgesproken van ontucht met een minderjarige. Dat gebeurde gisteren bij het hof in Den Bosch. Hij is ook vrijgesproken van verkrachting en bedreiging. T. is wel veroordeeld voor kinderporno- en wapenbezit.Justitie eiste twee weken geleden vijf jaartegen T. voorseksuele handelingen met een minderjarige, verkrachting en bedreiging met een wapen. Dit was twee jaar minder dan de eis bij de rechter in Maastricht. Reden: de advocaat-generaal liet in Den Bosch één aanklacht, over ontucht met een zestienjarige jongen, vallen. Bij nader inzien vond justitie dat onvoldoende wettig en overtuigend was bewezen dat T. de zestienjarige zou hebben misbruikt. Tijdens de zitting gaf T. toe dat hij met een elfjarige jongen in één en hetzelfde bed heeft gelegen. Maar hij ontkent de ontuchtige handelingen en ook de verkrachting van een 18-jarige. Op de vraag van de rechter waarom T. niet op een andere kamer was gaan liggen toen de jongen niet naar zijn eigen bed wilde, zei T. dat hij dit inderdaad beter had kunnen doen.

BurgemeesterJos Som van Kerkrade heeft de politie ingeseind naar aanleiding van de problemen die T. in zijn vorige woonplaatsen Heerlen en Landgraaf heeft gehad. Nadat de rechtbank in Maastricht T. in 2007 had vrijgesproken, werd zijn caravan in Heerlen in brand gestoken. En toen hij vorig jaar naar Landgraaf verhuisde, zijn hier bij herhaling de ramen van zijn woning ingegooid. Ook stonden tot gistermiddag zijn naam en foto op de anti-pedosite dutchpredators. Op de site stopkinderseks.com staat in reactie’s dat T. toch ‘zal boeten voor wat hij heeft gedaan’. „Hierdoor weet ik gewoon dat er weer van alles gaat gebeuren. Daarom wil ik graag een gesprek met de politie en de burgemeester”, zei T. gisteren. Zijn advocaat, Serge Weening uit Maastricht, voegt hieraan toe: „Als zes rechters iemand vrijspreken, dan moet de maatschappij die persoon toch met rust laten.” Maar op internet werd T. gisteren alsnog veroordeeld in reacties op zijn vrijspraak. „Ik rol van mijn stoel van verbazing”, zegt Yvonne van Hertum, in een reactie op het vonnis.

De woordvoerster van Stopkinderseks.com, landelijk bekend als pedojaagster, heeft de zaak Marcel T. naar eigen zeggen op de voet gevolgd. „En daarom snap ik niets van dit besluit. Blijkbaar vindt de rechter dat de verklaring van de elfjarige jongen niet meetelt in deze rechtszaak. Het lijkt wel of rechters steeds meer mededogen krijgen met pedofielen. Vandaag is elders in het land ook al een pedo vrijgesproken. Dit is een zwarte dag voor slachtoffers van seksueel misbruik.” Van Hertum zegt wel een mailtje te hebben gestuurd naar de eigenaar van dutchpredators.org, met het verzoek om het profiel van Marcel T. te verwijderen. „Want ik heb geen zin in een rechtszaak.” Of justitie in cassatie gaat tegen het vonnis van het gerechtshof was gisteren nog niet bekend.

De verdachte(n) in deze zaak wordt bijgestaan door:

In de media
met actuele strafzaken

Begin te typen om de berichten te zien die je zoekt.