Voor dringende gevallen zijn onze advocaten 24 uur per dag bereikbaar door heel Nederland

Voor dringende gevallen 24/7

Ex-belegger op borgtocht vrijgelaten

LUIK/LANDGRAAF – Eric van den B., oud-exploitant van hotel-restaurant Overste Hof in Landgraaf, zit niet langer vast in de Latin-gevangenis in België. De failliete belegger, die verdacht wordt van wietteelt, is op borgtocht vrijgelaten.
“De borgsom bedroeg 20.000 euro”, verklaart zijn advocaat Serge Weening. “Vrienden van hem hebben dat bij elkaar gelegd”. Volgens Weening moet zijn cliënt nog terechtstaan, maar Van den Bergh zelf hoopt dat het zover niet komt. Weening vindt de borgsom erg hoog en heeft er ook geen goed woord voor over dat Van den Bergh maanden vastzat in België. Hij zou in Plombieres, net over de grens bij Vaals, betrokken zijn bij de exploitatie van een hennepplantage van achthonderd plantjes. “In Nederland word je voor tien keer die hoeveelheid nog niet vastgezet.” Van den B. zegt onschuldig te zijn en wijst met de beschuldigende vinger nar de uit het Heuvelland afkomstige maar in Plombieres wonende V. Deze 50 jarige man werd op 6 december 2006 gearresteerd en zit vast in Verviers.

Volgens een woordvoerder van justitie in Aken wordt V. ervan verdacht in Duitsland in softdrugs gehandeld te hebben. Duitsland heeft om uitlevering van V. gevraagd.

In de media
met actuele strafzaken

Begin te typen om de berichten te zien die je zoekt.