Voor dringende gevallen zijn onze
strafrecht
advocaten 24 uur per dag bereikbaar door heel Nederland.
Voor dringende gevallen 24 uur per dag

Eigenaren illegale dieren vrijgelaten

Maastricht – Als gasten gaan rondscharrelen in de struiken rond je hotel, zichtbaar op zoek naar iets, dan hou je ze extra in de gaten. Dat deed het personeel van conferentieoord Kasteel Vaeshartelt in Maastricht maandagmiddag dan ook. Twee van de vier Italianen die er een hotelkamer hadden geboekt, gedroegen zich zó vreemd dat de verdenking groeide dat ze er misschien wel zonder betalen vandoor zouden gaan.Die verzameling kwam aan het licht toen een hotelgaste ’s avonds kwam melden dat er een slang in haar toilet lag opgerold. Besloten werd de kamers van de Italianen te openen. Daar werden meer dan dertig exotische dieren aangetroffen in zakken en Tupperware-do-zen, plus een voorraadje wiet en een mes. Een snelle inventarisatie van Dierenbescherming, Algemene Inspectie Dienst (AID) en het Hulp-centrum voor Wilde Dieren wees uit dat de eigenaren van de dieren vrijwel zeker de Flora- en Fauna-wet hebben overtreden. Bij de in beslag genomen dieren ziten vuursalamanders, waarvan het bezit in Nederland is verboden. In combinatie met overtreding van de Wapenwet en bezit van meer wiet dan wettelijk is toegestaan was het bezit van illegale dieren aanvankelijk voldoende reden voor de politie om de drie mannen en een vrouw uit Rome nog in de cel te houden, maar gisteren meldde Serge Weening, advocaat van een van de verdachten en dat hun een transactievoorstel is gedaan.

Politie en justitie konden de vrijlating gisteren niet bevestigen. De handel in bedreigde diersoorten is een van de lucratiefste vormen van misdaad. Nederland heeft de reputatie een sleutelrol te spelen in deze handel.

Bij Kasteel Vaeshartelt kon gisteren niemand een toelichting geven.

De verdachte(n) in deze zaak wordt bijgestaan door:

Lees ook over ons
strafzaken
:

Wij helpen u graag!
Wordt u verdacht?

Neemt u dan 24 uur per dag rechtstreeks contact op met een strafrechtadvocaat.

Weening Strafrechtadvocaten is een advocaten kantoor waarbij u terecht kunt voor zowel juridisch advies als voor de beste vertegenwoordiging in de rechtbank.
SPOEDGEVAL?