Voor dringende gevallen zijn onze
strafrecht
advocaten 24 uur per dag bereikbaar door heel Nederland.
Voor dringende gevallen 24 uur per dag

Eén verdachte was buurjongen van omgebrachte Vink

BRUNSSUM – Een van de vier jonge Brunssumers die zijn aangehouden op verdenking van betrokkenheid bij de dood van hun 77 jarige plaatsgenoot Arnol Vink, blijkt een buurtjongen van het slachtoffer te zijn. Het is de 17 jarige jongen die afgelopen vrijdag werd opgepakt. Hij woont slechts enkele deuren bij Vink vandaan.Volgens zijn advocaat S. Weening ontkent deze jongen elke betrokkenheid bij zowel de inbraken in de woning van de bejaarde Brunssumers als de dood van de man. De inverzekeringstelling van deze jongen en zijn 15 jarige medeverdachte is gisteren met drie dagen verlengd. Raadsman S. van Berge Henegouwen van de 15 jarige wil alleen kwijt dat de rechter-commissaris, die moest beoordelen of zijn cliënt terecht vast zit, daar in elk geval erg lang over na heeft moeten denken. Binnen drie dagen moeten deze twee verdachten worden vrijgelaten of de officier van justitie moet hun bewaring voor tien dagen vorderen.

De twee andere verdachten van 17 en 22 zijn zondagavond aangehouden. Ook zij zitten vast. Of dat rechtmatig is, moet de rechter-commissaris binnen drie dagen bekijken. De vier verdachten zitten in beperkingen, wat inhoudt dat zij – behalve met hun advocaat – geen contact met de buitenwereld mogen hebben.

Het openbaar ministerie verdenkt het viertal ervan 5 maart in de woning van Arnold Vink aan de De Ruyterstraat in de Brunssumse wijk Egge te hebben ingebroken. Van die inbraak deed de man zelf aangifte. Zijn lichaam werd op 10 maart in zijn huis gevonden door een huishoudster. Justitie vermoedt dat dezelfde vier jongens voor 10 maart zijn teruggegaan naar de woning en de bewoner toen hebben gedood. Op welke manier de bejaarde man om het leven is gebracht, wil justitie niet zeggen.

De verdachte(n) in deze zaak wordt bijgestaan door:

Lees ook over ons
strafzaken
:

Wij helpen u graag!
Wordt u verdacht?

Neemt u dan 24 uur per dag rechtstreeks contact op met een strafrechtadvocaat.

Weening Strafrechtadvocaten is een advocaten kantoor waarbij u terecht kunt voor zowel juridisch advies als voor de beste vertegenwoordiging in de rechtbank.
SPOEDGEVAL?