Voor dringende gevallen zijn onze advocaten 24 uur per dag bereikbaar door heel Nederland

Voor dringende gevallen 24/7

Actuele strafzaak

Celstraf en vrijspraak na gewelddadige overval op pas verhuisd echtpaar in Kessel (Limburger.nl)

De twee mannen die op 1 oktober 2018 de woning van een net verhuisd echtpaar aan de Baarloseweg in Kessel overvielen, moeten drie en vier jaar de cel in. Ook de tipgever, een van de verhuizers, is door de rechtbank in Roermond woensdag veroordeeld tot een celstraf.

De straffen vallen lager uit dan de eisen van het Openbaar Ministerie twee weken geleden.

Doodsangsten

Het echtpaar was destijds net verhuisd, toen het plots oog in oog stond met de overvallers. Die waren door een verhuizer getipt dat er geld te halen was. De rechtbank noemde de overval „een zeer heftige en schokkende ervaring voor de slachtoffers”. Tijdens de roof werd tegen het stel geschreeuwd, kreeg de man een mes op de keel en werden de twee opgesloten in de kelderkast. „De bewoners hebben doodsangsten doorstaan”, aldus de rechter die Wesley V. (25 jaar, Geleen) en Nic L. (23, Sittard) respectievelijk vier en drie jaar celstraf opgelegde.

De overval werd „aangestuurd”, aldus de rechtbank, door verhuizer Dennis L. (23, Beek) nadat hij eerst zelf 11.500 euro uit de woning had gestolen. Hij krijgt tweeënhalf jaar celstraf voor de diefstal en overval. Omdat hij nog in zijn proeftijd zat van een eerdere veroordeling komen daar nog zes maanden bij.

Vrijspraak

De twee overige verdachten zijn vrijgesproken. Remco B. (33, Nuth) was ‘chauffeur’ tijdens een voorverkenning, maar de rechtbank ziet geen bewijs dat hij van de latere overval af wist. Ook ziet de rechtbank geen bewijs dat ‘chauffeur’ A.M. (27, woonplaats onbekend), die tijdens de inhoudelijke behandeling een elektronische detentie in België uitzat, weet had van de overval.

In de media
met actuele strafzaken

Begin te typen om de berichten te zien die je zoekt.