Weening strafrechtadvocaten is een jong en dynamisch advocatenkantoor dat zich onderscheidt door betrokkenheid en gedrevenheid.

LANDGRAAF – De 42 jarige Eric van den B., tot vorige jaar exploitant van hotel-restaurant Overste Hof in Landgraaf, zit al bijna drie maanden in een Belgische cel. Justitie in België verdenkt de failliete belegger ervan één van de exploitanten te zijn van een hennepplantage in een huis in Plombieres, net over de grens bij Vaals.

Volgens zijn advocaat Serge Weening zijn in dat huis vijfhonderd hennepplanten aangetroffen. “Een naar Nederlandse maatstaven zeer beperkte hoeveelheid, waarvoor je hier echt de cel niet ingaat. En de betrokkenheid van mijn cliënt is mijns inziens niet vastgesteld.”

Van den B. zit van in de Lantingevangenis in Luik, volgens Weening de ‘Hel van België’. Als het aan de onderzoeksrechter ligt, blijft hij daar minstens nog een maand zitten. Het onderzoek loopt nog. Van den B. werd op 24 oktober aangehouden; een dag later volgde de arrestatie van een tweede persoon.

De verdachte(n) in deze zaak wordt bijgestaan door:

Belegger zit vast in België voor wietteelt 2020

Serge Weening

STRAFRECHTADVOCAAT
Send this to a friend