Voor dringende gevallen zijn onze
strafrecht
advocaten 24 uur per dag bereikbaar door heel Nederland.
Voor dringende gevallen 24 uur per dag

Baby’tje overleed door hersenletsel

MAASTRICHT – De vader van het tien weken oude jongetje blijft vastzitten op verdenking van doodslag.De man heeft verklaard dat hij verantwoordelijk is voor de dood van zijn zoontje, zegt zijn advocaat Serge Weening. “Hij heeft het kind donderdagavond in zijn bedje gelegd. De volgende ochtend lag het daar levenloos.” Wat er precies is gebeurd, kan hij niet zeggen, maar vast staat dat hersenletsel de dood heeft veroorzaakt.

De moeder heeft haar baby donderdagavond een flesje gegeven, zo heeft ze volgens haar raadsman Van Oppen verklaard. “Het kind had nog honger en er moest een tweede flesje komen. Terwijl de moeder ging douchen, heeft de vader hem dat gegeven en de baby vervolgens in bed gelegd. Daarna zijn de ouders nog één of twee uurtjes opgebleven en ook gaan slapen.”

Volgens de advocaat is die avond niet meer bij de baby gekeken. “De volgende ochtend werd hij dood in zijn bed aangetroffen.” De Huisarts betwijfelde of er sprak was van een natuurlijke doodsoorzaak en schakelde politie en justitie in. Die konden niet anders dan de enige twee mensen die, naast de baby, in huis waren, meenemen en als verdachten aanmerken, aldus persofficier Smits.

De verdachte(n) in deze zaak wordt bijgestaan door:

Lees ook over ons
strafzaken
:

Wij helpen u graag!
Wordt u verdacht?

Neemt u dan 24 uur per dag rechtstreeks contact op met een strafrechtadvocaat.

Weening Strafrechtadvocaten is een advocaten kantoor waarbij u terecht kunt voor zowel juridisch advies als voor de beste vertegenwoordiging in de rechtbank.
SPOEDGEVAL?