Voor dringende gevallen zijn onze
strafrecht
advocaten 24 uur per dag bereikbaar door heel Nederland.
Voor dringende gevallen 24 uur per dag

Advocaat van Landgraafse ontuchtverdachte stapt naar de rechter

LANDGRAAF – De advocaat van de van ontuchtverdachte Marcel T. uit Landgraafstapt naar de rechter. T.’s foto en adres staan sinds vrijdag 6 februari op de internetsite ‘Dutch Pedophiles’. Toen de site ‘Stop Kindersex’, een initiatief van de Rotterdamse anti-pedofilie activiste Yvonne van Hertum, midden vorige week niet meer bereikbaar was, dachten T. en zijn advocaat dat de gegevens van T. niet meer op internet stonden. Maar de Amerikaanse site, waarvan een link op ‘StopKindersex’ stond, is nog wel steeds bereikbaar. ,,Dan ga ik nu een collega van mij vragen hier civielrechtelijk stappen tegen te ondernemen”, zegt T. ’s Maastrichtse advocaat Serge Weening. Weening is zelf strafpleiter en laat deze civiele zaak liever aan een gespecialiseerde collega over. T. wordt verdacht van ontucht met twee minderjarigen en van verkrachting van een achttienjarige jongen. Het hoger beroep in deze zaak dient op 26 februari. T. is in dezelfde zaak wel schuldig bevonden aan het in bezit hebben van kinderporno en een wapen.
Een moeder van de negenjarige jongen zegt onlangs aangifte tegen T. te hebben gedaan. ,,Drie weken geleden rende hij op de Hereweg in Landgraaf achter mijn zoon aan. Hij riep: ‘kom eens hier jongen’. Maar wij hadden hem gewaarschuwd en hij bleef gelukkig richting huis rennen. Mijn zoon is hier zo van geschrokken dat de politie me adviseerde met hem naar de huisartst gaan.”

Uit angst voor herhaling brengt en haalt de moeder haar zoon sindsdien elke dag. De politie wil in verband met de privacy van de betrokkenen niet bevestigen dat er aangifte is gedaan tegen T. Ook kan de politie niet melden of deze aangifte nog wordt meegenomen in het hoger beroep. T. ontkent het hele voorval. Hij en zijn advocaat hebben nog niets van de aangifte vernomen, melden ze in een reactie.

De verdachte(n) in deze zaak wordt bijgestaan door:

Lees ook over ons
strafzaken
:

Wij helpen u graag!
Wordt u verdacht?

Neemt u dan 24 uur per dag rechtstreeks contact op met een strafrechtadvocaat.

Weening Strafrechtadvocaten is een advocaten kantoor waarbij u terecht kunt voor zowel juridisch advies als voor de beste vertegenwoordiging in de rechtbank.
SPOEDGEVAL?