Voor dringende gevallen zijn onze
strafrecht
advocaten 24 uur per dag bereikbaar door heel Nederland.
Voor dringende gevallen 24 uur per dag

Wietbende waste wit via panden

KERKRADE – Leden van een criminele organisatie die zich volgens justitie schuldig hebben gemaakt aan grootschalige hennepteelt, zouden hun winst hebben belegd in Zuid-Limburgs vastgoed. Het openbaar ministerie (OM) denkt met twintig invallen de bende te hebben opgerold.In totaal werden gisteren in Limburg en Duitsland zes verdachten gearresteerd, onder wie de vermoedelijke kopstukken TheoR.(48) uit Grevenbicht-Papenhoven en Marcello T. (43) uit Geleen. Uit Sittard-Geleen komen nog drie verdachten en een komt uit Echt. Ze worden verdacht van betrokkenheid bij hennepteelt en witwassen. De verdenkingen vormen het tweede Zuid-Limburgse dossier binnen een vorig jaar gestart project om organisaties achter grootschalige wietteelt te bestrijden. Het andere dossier betreft de Kerkraadse vastgoedhandelaar Joep J., op wiens 134 onroerend goed eigendommen vorig jaar beslag werd gelegd wegens verdenkingen van onder meer valsheid in geschrifte en betrokkenheid bij hennepteelt. Of er een link is tussen beide zaken, wil het OM niet zeggen. Ook van R. en T. zijn gisteren naast contant geld en auto’s een onbekend aantal panden in beslag genomen. Beiden bezitten zeker zeventien panden, waaronder een loods in Eygelshoven van waaruit een onderneming bestierd werd. Deze hield zich bezig met het ombouwen van zeecontainerstot hennepkwekerijen, die vervolgens werden verkocht of aan derden ter beschikking gesteld. Justitie kwam de bende op het spoor nadat in 2009 een twintigtal wietplantages werd ontmanteld in Nederland, België en Duitsland.

Het OM wil de verdachten kaalplukken door alle gemaakte winst afte pakken. „Naast een strafrechtelijk onderzoek wordt daarom ook een financieel onderzoek gestart”, zegt officier van justitie Daniele Weymar. Het OM wil het zestal, dat in de loop van de week wordt voorgeleid, voorlopig in voorarrest houden. Mogelijk volgen er nog meer arrestaties, onder meer omdat het gisteren niet lukte om een zevende verdachte in Duitsland aan te houden. Bij de invallen gisteren waren in totaal 70 opsporingsambtenaren betrokken van de politie, FIOD-ECD en het OM.

Lees ook over ons
strafzaken
:

Wij helpen u graag!
Wordt u verdacht?

Neemt u dan 24 uur per dag rechtstreeks contact op met een strafrechtadvocaat.

Weening Strafrechtadvocaten is een advocaten kantoor waarbij u terecht kunt voor zowel juridisch advies als voor de beste vertegenwoordiging in de rechtbank.
SPOEDGEVAL?