Weening strafrechtadvocaten is een jong en dynamisch advocatenkantoor dat zich onderscheidt door betrokkenheid en gedrevenheid.

Geleen – Douglas C. (42) uit Geleen, een van de zes opgepakte verdachten van de doodslag op carnavalszondag op Fer Loontjes uit Geleen, is gisteren op last van openbaar ministerie (OM) in Maastricht onmiddelijk op vrije voeten gesteld. Justitie in Maastricht heeft zijn vrijlating bevestigd.

Douglas C. werd op dinsdag 19 februari als vijfde verdachte opgepakt. De raadkamer van de rechtbank in Maastricht zou morgen een besluit nemen over zijn verdere gevangenhouding. C. mag als voor die zitting naar huis, omdat justitie onvoldoende bewijsmiddelen tegen hem heeft om hem langer in voorlopige hechtenis te kunnen houden. C. blijft wel verdacht in deze zaak.

Bijna twee weken geleden kwam de 26-jarige Anthony P., een van de andere verdachten, al vrij. Er zitten nog vier verdachten in de Geleense zaak in de cel.

Een zevende persoon, die bij de vechtparij op zondag 3 februari in het café aan de Markt een belangrijke rol kan hebben gespeeld, zou nog voortvluchtig zijn. Het OM wil daar in het belang van het onderzoek enkel over kwijt dat andere aanhoudingen niet worden uitgesloten.

Fer Loontjes werd op carnavalszondag in het café ’t Vlaegelke in Geleen binnen één minuut dusdanig mishandelen dat hij twee weken later overleed. De caféruzie begon bij de gokkasten in het café waar Loontjes stond te spelen.

Send this to a friend