Voor dringende gevallen zijn onze
strafrecht
advocaten 24 uur per dag bereikbaar door heel Nederland.
Voordringende gevallen 24 uur per dag.

‘Vrouwen speelden aanzienlijke rol in Albanees drugsnetwerk’ (1Limburg.nl)

Twee vrouwen speelden een aanzienlijke rol in het Albanese drugsnetwerk dat jarenlang miljoenen verdiende in Limburg. Dat claimt justitie.

Het gaat om Margarita P. (25) en Hejjoub D. (37). Hun rol in het door mannen gerunde netwerk werd dinsdag voor het eerst besproken voor de rechter.

Belgische papieren
Die eerste is de partner van de Albanese verdachte Romeo G. (31), die geruime tijd in voorarrest zat in deze zaak. Margarita kon de zaak in vrijheid volgen. Volgens justitie gebruikte ze twee valse Belgische identiteitskaarten, was ze jarenlang betrokken bij het telen van hennep in Geleen, Landgraaf, Maastricht en Sittard en gebruikte ze valse papieren om een woning te kunnen huren.

Actieve rol
Margarita zou dus geen onschuldige bijstander zijn geweest, maar een actieve rol hebben gehad in het opzetten van hennepkwekerijen. Haar acties zouden erop zijn gericht onder de radar te blijven en zo in alle rust hennep te kunnen kweken. De rol van Hejjoub was iets anders; zij werkte bij het Geleense betaalbedrijf Europrofex. Dat bedrijf is de spil in deze zaak. Europrofex zou bijna negentig drugspanden hebben gefinancierd, zodat de Albanese telers buiten schot bleven.

Criminele organisatie
Hejjoub wordt verdacht van deelname aan een criminele organisatie, medeplichtigheid aan strafbare feiten die door haar leidinggevende zijn gepleegd, het maken van valse betalingsbewijzen, valse identiteitskaarten aannemen, bankieren zonder vergunning en het witwassen van 450.000 euro. Ondanks dit alles zat ze niet zo lang in voorarrest als haar mannelijke collega’s van Europrofex.

In totaal telt het dossier 33 verdachten. Het leeuwendeel van die groep komt uit Albanië. Vooralsnog is niet bekend wanneer de zaak inhoudelijk wordt behandeld.

De verdachte(n) in deze zaak wordt bijgestaan door:

Lees ook over ons
strafzaken
:

De nieuwe pillenprinsen (panorama.nl)

Door knap speurwerk van de Amerikaanse FBI in samenwerking met Nederland is in Brabant een aantal kopstukken van een internationale drugsbende opgepakt. Wie zijn deze

Wij helpen u graag!
Wordt u verdacht?

Neemt u dan 24 uur per dag rechtstreeks contact op met een strafrechtadvocaat.

Weening Strafrechtadvocaten is een advocaten kantoor waarbij u terecht kunt voor zowel juridisch advies als voor de beste vertegenwoordiging in de rechtbank.
SPOEDGEVAL?