Voor dringende gevallen zijn onze
strafrecht
advocaten 24 uur per dag bereikbaar door heel Nederland.
Voor dringende gevallen 24 uur per dag

Vrouw Bobo Jalloh verzon dat hij zoon naar IS wilde sturen (Limburger.nl)

Bobo Jalloh uit Landgraaf is in 2017 vermoord in opdracht van Jalloh’s vrouw. Zij zou tegen een van de daders hebben gezegd dat Jalloh zijn zoon klaarstoomde voor de jihad van IS en zijn 8-jarig dochter in Afrika ging uithuwelijken. Dat heeft een van de verdachten verklaard, blijkt op de eerste zittingsdag van de rechtszaak.

„Ik wil zo’n klootzak wel een afstraffing geven.” Dat heeft Brunssummer Hub M. tegenover de politie verklaard over Bobo Jalloh, toen hij van diens echtgenote had gehoord dat Jalloh een pedofiel zou zijn, zijn zoon naar Islamitische Staat zou sturen en zijn jonge dochter zou uithuwelijken in Afrika.

Verbrijzelen

De bedoeling was Bobo Jalloh’s handen te verbrijzelen, maar niet te vermoorden. Nu blijkt dat echtgenote Hadiyatou D. de man heeft voorgelogen. De zoon was pas anderhalf en van uithuwelijken was ook geen sprake.

In zes verhoren bij de politie heeft M. steeds verklaard op Jalloh te hebben ingestoken uit zelfverdediging. In zijn zevende verhoor heeft hij echter verklaard dat niet hij maar zijn handlanger Dave G. uit Geleen vermoedelijk heeft gestoken. „Ik heb steeds tegen Dave gezegd ‘ik neem alles op me’, omdat hij mijn leven had gered en hij zijn leven weer aan het opbouwen was”, zegt M.

Zestig mille

M. is via Hans R. in Landgraaf in verbinding gebracht met de vrouw van Bobo Jalloh. Zij wilde van haar man af, mogelijk omdat ze werd mishandeld. Ze beloofde M. en contactpersoon R. beiden zestig mille voor het uit de weg ruimen van Bobo Jalloh. Dat geld zou ze onder meer betalen uit de verkoop van hun huis aan de Koempel in Schaesberg.

De nu 17-jarige dochter van Bobo Jalloh heeft tegenover de politie verklaard delen van de moord op haar vader te hebben gezien. Zij heeft ook aangeven witte pakketjes met drugs te hebben gezien. Uit de verklaring van Hub M. blijkt daar niets van.

Verklaren

In totaal staan vanaf maandag vier personen terecht: Hub M. uit Brunssum, zijn handlanger Dave G. uit Geleen, de contactpersoon Hans R. uit Landgraaf en de weduwe Hadiyatou D. uit Landgraaf. Behalve R. zitten allen in voorlopige hechtenis. De echtgenote heeft aangegeven op zitting voor het eerst te gaan verklaren. Ook G. en R. gaan nog verhoord worden door de rechtbank.

Kinderen

Voor de inhoudelijke behandeling zijn drie zittingsdagen uitgetrokken, maar bij het begin van de eerste zitting werd duidelijk dat het langer gaat duren. De advocaten van de kinderen van het slachtoffer hebben te weinig tijd gekregen om een vordering op te stellen. Pas als die wordt uitgesproken, kan de officier van justitie zijn eis formuleren. Daar moeten de advocaten van de verdachten vervolgens weer op reageren met hun pleidooi.

De verdachte(n) in deze zaak wordt bijgestaan door:

Lees ook over ons
strafzaken
:

Wij helpen u graag!
Wordt u verdacht?

Neemt u dan 24 uur per dag rechtstreeks contact op met een strafrechtadvocaat.

Weening Strafrechtadvocaten is een advocaten kantoor waarbij u terecht kunt voor zowel juridisch advies als voor de beste vertegenwoordiging in de rechtbank.
SPOEDGEVAL?