Voor dringende gevallen zijn onze
strafrecht
advocaten 24 uur per dag bereikbaar door heel Nederland.
Voordringende gevallen 24 uur per dag.

Vrijspraak in hoger beroep bevestigt voor “Arnhemse Syriëganger” Hakim B. (Rechtspraak.nl)

Uitspraak in een zaak van een Arnhemse jongeman, die op weg naar Syrië zou zijn gegaan om daar deel te nemen aan de gewapende strijd.

Het hof spreekt verdachte vrij van alle ten laste gelegde feiten.

Het hoger beroep
De officier van justitie heeft tegen het hiervoor genoemde vonnis hoger beroep ingesteld.

Onderzoek van de zaak
Dit arrest is gewezen naar aanleiding van het onderzoek op de terechtzittingen van het hof van 15 oktober 2015, 21 januari 2016, 4 februari 2016 en 15 maart 2016 en, overeenkomstig het bepaalde bij artikel 422 van het Wetboek van Strafvordering, het onderzoek op de terechtzitting in eerste aanleg. Het hof heeft kennisgenomen van de vordering van de advocaat-generaal. Deze vordering is na voorlezing aan het hof overgelegd. Het hof heeft voorts kennisgenomen van hetgeen door verdachte en zijn raadslieden, mr. F.A.G.M. Landerloo en mr. S. Weening, naar voren is gebracht.

Het vonnis waarvan beroep
Het hof zal het vonnis waarvan beroep vernietigen omdat de tenlastelegging in hoger beroep is gewijzigd. Het hof zal daarom opnieuw rechtdoen.

Lees ook over ons
strafzaken
:

De nieuwe pillenprinsen (panorama.nl)

Door knap speurwerk van de Amerikaanse FBI in samenwerking met Nederland is in Brabant een aantal kopstukken van een internationale drugsbende opgepakt. Wie zijn deze

Wij helpen u graag!
Wordt u verdacht?

Neemt u dan 24 uur per dag rechtstreeks contact op met een strafrechtadvocaat.

Weening Strafrechtadvocaten is een advocaten kantoor waarbij u terecht kunt voor zowel juridisch advies als voor de beste vertegenwoordiging in de rechtbank.
SPOEDGEVAL?