Voor dringende gevallen zijn onze advocaten 24 uur per dag bereikbaar door heel Nederland

Voor dringende gevallen 24/7

Actuele strafzaak

Vier jaar cel voor overvaller woning aan Heinsbergweg (Limburger.nl)

ROERMOND – De rechtbank in Roermond heeft een van de vijf mannen die in november 2009 een gewapende overval hebben gepleegd op een echtpaar in Roermond, veroordeeld tot vier jaar celstraf. De 25-jarige Zachana O. uit Roermond is de enige verdachte die de politie heeft kunnen opsporen van deze brute beroving in een woning aan de Heinsbergerweg in Roermond.

Hij ontkent bij de overval, waarbij de daders pistolen en een mes gebruikten, betrokken te zijn geweest. Zijn advocaat Serge Weening heeft hoger beroep aangetekend tegen het vonnis. Het Openbaar Ministerie had vijf jaar celstraf tegen O. geëist. De daders drongen op woensdag 18 november 2009 ‘s morgens rond zeven uur het huis aan de Heinsbergerweg binnen. Ze hadden zich vooraf in struiken verscholen. De mannen overmeesterden op de oprit met veel geweld en grove dreigementen de destijds 54-jarige bewoner, die naar zijn werk wilde gaan.

Binnen werden de man en zijn vrouw geslagen en kregen ze een mes op de keel en pistolen tegen hun hoofd gezet. De overvallers riepen daarbij tegen elkaar „steek haar dood” en „schiet hem kapot”. Nadat de daders hun slachtoffers hadden geboeid en hun mond hadden afgetaped verdwenen ze met 950 euro, twaalf horloges, twee armbanden, een mobiele telefoon, een pinpas, een paspoort en de sleutels van een personenauto. Op 23 februari 2010 besteedde het televisieprogramma Opsporing Verzocht aandacht aan de geruchtmakende overval in Roermond. Tijdens en na die uitzending heeft Zachana O. vanuit de wijk De Donderberg telefoongesprekken gevoerd over het programma. De politie luisterde die gesprekken af.

Nadat Zachana O. was aangehouden bleken bovendien sporen op handschoenen die na de overval waren achtergebleven overeen te komen met vingerafdrukken van O. De raadsman en zijn cliënt beweren dat de echte daders de handschoenen daar bewust hebben achtergelaten om O. erbij te lappen.

De verdachte(n) in deze zaak wordt bijgestaan door:

In de media
met actuele strafzaken

Begin te typen om de berichten te zien die je zoekt.