Voor dringende gevallen zijn onze
strafrecht
advocaten 24 uur per dag bereikbaar door heel Nederland.
Voor dringende gevallen 24 uur per dag

Vier jaar cel geëist tegen discoportier

MAASTRICHT – De rechtbank in Maastricht heeft vier jaar cel, waarvan één voorwaardelijk met een proeftijd van twee jaar, geëist tegen een voormalige portier van disco Peppermill in Heerlen. De man uit Purmerend wordt verdacht van het ernstig toetakelen van een bezoeker.In de nacht van 2 op 3 mei kreeg GiuseppeK. tijdens zijn werkzaamheden als portier in de uitgaansgelegenheid een seintje dat er een ruzie aan de gang was in de discotheek. Nadat een aantal van deze jongens door K. uit de discotheek was gezet, meldde één van hen zich echter met een bebloed gezicht bij K. met de mededeling dat buiten de ruzie weer was opgelaaid. De behoorlijk opgefokte portier -‘ik voelde me genaaid’- besloot daarop achter de, volgens hem, daders aan te gaan in de auto bij een willekeurige voorbijganger. K. gaf één van hen, het latere slachtoffer, zeker twee flinke klappen op zijn gezicht.

Volgens getuigen schopte de verdachte portier, die inmiddels zijn baan bij de Peppermill en als beveiliger op Schiphol niet meer mag uitoefenen, de jongen nog een paar keer. Het slachtoffer hield uiteindelijk een gebroken jukbeen, een kaakfractuur en een gebroken oogkas aan dit voorval over. Officier van justitie Verbaas had geen goed woord over voor dit handelen. „Verdachte heeft het slachtoffer door eigen rechterts spelen bijna dood geschopt. Hij had de politie moeten bellen, niet meer en niet minder.” Serge Weening vroeg de rechtbank zijn cliënt vrij te spreken van poging tot doodslag en te veroordelen voor eenvoudige mishandeling. „Van het trappen van mijn cliënt, het maken van een soort voetbalbewegingen, is namelijk geen sprake geweest. Dat hij met zijn krachtige handen dit letsel heeft veroorzaakt, is daarom goed mogelijk.”

De verdachte(n) in deze zaak wordt bijgestaan door:

Lees ook over ons
strafzaken
:

Wij helpen u graag!
Wordt u verdacht?

Neemt u dan 24 uur per dag rechtstreeks contact op met een strafrechtadvocaat.

Weening Strafrechtadvocaten is een advocaten kantoor waarbij u terecht kunt voor zowel juridisch advies als voor de beste vertegenwoordiging in de rechtbank.
SPOEDGEVAL?