Voor dringende gevallen zijn onze
strafrecht
advocaten 24 uur per dag bereikbaar door heel Nederland.
Voor dringende gevallen 24 uur per dag

[Video] Mr. Weening in ‘Justitie mag deskundigen horen over psyche-rapport Thijs H.’ (1Limburg.nl)

De rechtbank heeft justitie dinsdag toestemming gegeven om twee deskundigen van het Pieter Baan Centrum te horen over drievoudig moordverdachte Thijs H. (28). Deze deskundigen achten de Brunssumer volledig ontoerekeningsvatbaar.

Justitie plaatst daar vraagtekens bij en verzocht daarom de twee te horen.

Drie slachtoffers

Thijs heeft eerder toegegeven drie mensen te hebben doodgestoken. Zijn slachtoffers waren een vrouw in Den Haag en een man en een vrouw op de Brunssummerheide. Zij lieten allen het leven in mei van dit jaar. Niet veel later werd de Brunssumse verdachte gearresteerd.

Tbs met dwangverpleging

Deskundigen van het Pieter Baan Centrum achten Thijs dus volledig ontoerekeningsvatbaar en adviseren een tbs-maatregel met dwangverpleging op te leggen. Justitie toonde zich dinsdagmorgen kritisch op het rapport en kondigde aanvullend onderzoek en een nieuw verhoor aan.

Gezinsleden gehoord

Naast de deskundigen, worden ook de ouders, zus en ex-vriendin van Thijs nogmaals gehoord. Drie van hen, alleen de zus niet, zijn al eerder gehoord door de politie, maar sindsdien is er volgens justitie veel nieuwe informatie op tafel gekomen. Met die informatie wil justitie de familieleden confronteren.

Reacties

Na afloop van de zitting gaf Phil Boonen, advocaat van de Limburgse nabestaanden, een reactie. Bekijk de video en lees verder.
Ook persrechter Cathérine Nollen van de rechtbank in Maastricht gaf een toelichting. Bekijk de video en lees verder.

Advocaat Serge Weening, de raadsman van Thijs H. vertelt dat het met zijn cliënt niet goed gaat. Bekijk zijn kijk op de zaken in onderstaande video.

De verdachte(n) in deze zaak wordt bijgestaan door:

Lees ook over ons
strafzaken
:

Wij helpen u graag!
Wordt u verdacht?

Neemt u dan 24 uur per dag rechtstreeks contact op met een strafrechtadvocaat.

Weening Strafrechtadvocaten is een advocaten kantoor waarbij u terecht kunt voor zowel juridisch advies als voor de beste vertegenwoordiging in de rechtbank.
SPOEDGEVAL?