De rechtbank heeft justitie dinsdag toestemming gegeven om twee deskundigen van het Pieter Baan Centrum te horen over drievoudig moordverdachte Thijs H. (28). Deze deskundigen achten de Brunssumer volledig ontoerekeningsvatbaar.

Justitie plaatst daar vraagtekens bij en verzocht daarom de twee te horen.
Drie slachtoffers
Thijs heeft eerder toegegeven drie mensen te hebben doodgestoken. Zijn slachtoffers waren een vrouw in Den Haag en een man en een vrouw op de Brunssummerheide. Zij lieten allen het leven in mei van dit jaar. Niet veel later werd de Brunssumse verdachte gearresteerd. 

Tbs met dwangverpleging
Deskundigen van het Pieter Baan Centrum achten Thijs dus volledig ontoerekeningsvatbaar en adviseren een tbs-maatregel met dwangverpleging op te leggen. Justitie toonde zich dinsdagmorgen kritisch op het rapport en kondigde aanvullend onderzoek en een nieuw verhoor aan.

Gezinsleden gehoord
Naast de deskundigen, worden ook de ouders, zus en ex-vriendin van Thijs nogmaals gehoord. Drie van hen, alleen de zus niet, zijn al eerder gehoord door de politie, maar sindsdien is er volgens justitie veel nieuwe informatie op tafel gekomen. Met die informatie wil justitie de familieleden confronteren. 
Reacties
Na afloop van de zitting gaf Phil Boonen, advocaat van de Limburgse nabestaanden, een reactie. Bekijk de video en lees verder. 
Ook persrechter Cathérine Nollen van de rechtbank in Maastricht gaf een toelichting. Bekijk de video en lees verder.
Advocaat Serge Weening, de raadsman van Thijs H. vertelt dat het met zijn cliënt niet goed gaat. Bekijk zijn kijk op de zaken in onderstaande video.