Voor dringende gevallen zijn onze advocaten 24 uur per dag bereikbaar door heel Nederland

Voor dringende gevallen 24/7

Actuele strafzaak

Vergelding zonder mededogen (Telegraaf)

MAASTRICHT – In de ruim bemeten villa van de familie L., net over de grens bij Sittard, moet zich volgens justitie tot twee keer toe een afschuwelijk moorddrama hebben afgespeeld. In het huis in het Duitse plaatsje Selfkant-Tilddern werden in een tijdsbestek van dik anderhalf jaar twee mannen koelbloedig vermoord. Daarna werd besloten hun lijken grondig weg te werken om zoveel mogelijk sporen uit te wissen.

Eerst was daar volgens justitie in Maastricht de brute dood van Alan Gergeri, een Irakees die eind 2009 in Sittard verbleef. In vertrouwelijke stukken staat dat Gergeri volgens getuigen zou zijn vermoord omdat hij een van de zoons van het verdachte gezin, de 20-j arige Maurice L., had verkracht. Binnen de familie L. zou toen zijn besloten dat Gergeri om het leven gebracht moest worden. Nadat hij naar de chique boerderijwoning van het Limburgse gezin was gelokt, werd eerst zijn keel doorgesneden, waarna er op hem in werd geslagen met een pikhouweel. Alan Gergeri had geen schijn van kans. Nauwelijks 24 jaar oud was hij op brute wijze aan zijn einde gekomen. Een vergeldingsactie zonder enig mededogen.

Sterk zuur

Maurice L. wordt door recherche en justitie gezien als een van de hoofdverdachten in deze moordzaak. Meerdere getuigen verklaren tegenover de politie dat diezelfde Maurice inderdaad nauw betrokken is geweest bij de moord op Gergeri. Onder anderen zijn jongere broer Michel zou hebben meegeholpen om het lijk door het in sterk zuur te leggen weg te werken. – Maar het bleef volgens de opsporingsdiensten in het bij één moord waar dezelfde familie L. bij betrokken zou zijn geweest. Het is midden 2011 als autohandelaar en wietteler Mouhammed al Jader (29) uit Schinveld van de ene op de andere dag van de aardbodem verdwijnt. In eerste instantie loopt het onderzoek erg stroef, in er na verloop van tijd wijzen steeds meer aanwijzingen in de
richting van de familie L. Al Jader bleek kort voor zijn verdwijning namelijk een conflict over (drugs)geld met voormalig schoonvader Huub L. te hebben gehad. Via de CIE komt tot drie keer toe informatie binnen dat Ai Jader in de woning van L. in Tddern zou zijn gedood, nadat het tweetal een handgemeen had gehad. Daarbij zou in eerste instantie een stroomstootwapen zijn gebruikt, waarna de man zou zijn doodgeschoten.

Voortluchtig

Justitie besluit, mede door deze informatie, uiteindelijk tot aanhouding over te gaan. Vanwege betrokkenheid bij een van deze twee brute moorden zitten op dit moment de broers Maurice en Michel L. (26), hun 58-jarige moeder Els L. (die meerdere keren op Al Jader geschoten zou hebben) en familievriend Ron V. (51) achter de tralies. De eveneens verdachte vader Huub L. en zijn dochter Rachelle zijn op dit moment nog voortvluchtig. Zij staan Europees gesignaleerd. In de dagen na de grootscheepse invallen en arrestaties werd in Duitse horrorhuis van veldbrandsteen uitgebreid (sporen) onderzoek gedaan. Daarbij vonden rechercheurs onder meer een stroomstootwapen en een met bloed besmeurd paar schoenen. Op het bewuste wapen blijkt nu dna te hebben gezeten van de vermoorde Al Jader en van verdachte Maurice L. Het bloed op de op de plaats delict aangetroffen schoenen, eigendom van Michel L., is eveneens van Mouhammed al Jader.

Volgens hun beide advocaten Serge Weening en Ivo van de Bergh ‘zegt dit echter niks’ „Daarmee is zeker niet aangetoond dat ze betrokken zijn geweest bij de moorden.” De oorspronkelijk uit Geleen afkomstige Ron V., die heeft bekend het lichaam van Al Jader met zuur te hebben weggemaakt in zijn Beigische woning, heeft tegenover de politie een uitgebreide verklaring afgelegd over hoe Al Jader precies aan zijn einde zou zijn gekomen.

„De moeder heeft als eerste meerdere keren op Mouhammed geschoten, nadat er een ruzie ontstond tussen haar man Huub en Al Jader. De bloedende Al Jader strompelde rond en viel op mij”, vertelt V. tegen de speurders. Daarna zou hij zelf tegen de aanwezigen in de Duitse woning hebben gezegd dat je ‘zo zelfs niet een hond aan je einde laat komen’, blijkt uit vertrouwelijke stukken. „Daarna heeft iemand anders hem door het hoofd geschoten.”

Wie, dat durft K. uit angst voor represailles niet te vertellen tegen de recherche. Wel bekent hij dat hij bij het opruimen van de dode wietteler en het laten verdwijnen van zijn auto een grote rol heeft gespeeld. „Ik heb auto, met de sleutels in hef , contact, • bij een parkeeio plaats van een recreatiepark in Stein neergezet en zijn op geloste lichaam met zwavel,; en salpeterzuur weggewerkt” maakt. Dat laatste heeft eek tijdje geduurd”, aldus V. tijdens de verhoren.

De advocaat die de verdachte(n) in deze strafzaak bijstaat is:

Serge Weening

STRAFRECHTADVOCAAT

In de media
met actuele strafzaken

Begin te typen om de berichten te zien die je zoekt.