Voor dringende gevallen zijn onze advocaten 24 uur per dag bereikbaar door heel Nederland

Voor dringende gevallen 24/7

Actuele strafzaak

Verdachte overval Limburgse kunstenares vrijuit (Rechtbankjournalist.wordpress.com)

Zo af en toe heb ik een nieuwtje dat ik op mijn misdaadblog kan zetten:

Justitie heeft de zaak tegen de 36-jarige Bosniër Estin H., die verdacht werd van het plegen van een zeer gewelddadige overval op de Limburgse kunstenares Marieke Russel en haar partner in Stein in 2008, geseponeerd wegens gebrek aan bewijs. Hij gaat daarom vrijuit. Dat bevestigt zijn advocate Françoise Landerloo.

De woningoverval in Stein waarvan H. werd verdacht vond plaats op 4 december 2008. In een woning boven de Jan Linders aan de Heerstraat-Noord in Stein drongen die avond drie mannen binnen. Kunstenares Marieke Russel was in haar atelier aan het werk toen de drie gemaskerde overvallers opeens naast haar stonden. Ze werd met een wapen bedreigd, geschopt en geslagen. Ook haar man en een kennis werden zwaar mishandeld.

Russels echtgenoot liep onder meer enkele schedelbreuken op.De daders eisten geld en de sleutel van de kluis van de Jan Linders.Uiteindelijk gingen ze er met geld uit enkele portemonnees vandoor. De politie kwam Estin H. via achtergebleven DNA op de plaats delict op het spoor.

Toen in januari 2010 de nationale opsporingslijst werd gelanceerd, een lijst met de meest gezochte criminelen van het land, was Estin H. één van de verdachten op die lijst. Hij werd uiteindelijk in Wenen na een inbraak opgepakt, maar het OM in Limburg staat nu toch met lege handen wegens gebrek aan bewijs.

,,Het lijkt mij terecht dat deze zaak niet aan de rechtbank wordt voorgelegd nu enkel het aantreffen van het DNA van mijn cliënt niks zegt over de aanwezigheid van hem op de tijd en plaats van de overval. Ik ga schadevergoeding vorderen voor de tijd dat hij in Oostenrijk en Nederland onterecht heeft vastgezeten”, aldus Landerloo.

In de media
met actuele strafzaken

Begin te typen om de berichten te zien die je zoekt.