Voor dringende gevallen zijn onze advocaten 24 uur per dag bereikbaar door heel Nederland

Voor dringende gevallen 24/7

Van moord verdachte vrouw verhangt zich

EVERTSOORD/NUSWILLER – De 36 jarige Chinese, die vastzat op verdenking van betrokkenheid bij de dood van een 45 jarige landgenote in Nijswiller, heeft afgelopen weekend zelfmoord gepleegd in haar cel in vrouwengevangenis Ter Peel in Evertsoord.Enkele dagen na haar aanhouding begin november kampte de vrouw al met zware psychische problemen, zegt haar raadsman S. Weening. Destijds zou al zijn besloten haar naar een speciale inrichting in Zwolle te brengen, maar dat is nooit gebeurd, aldus de advocaat. Volgens hem heeft ze haar dood afgelopen donderdag nog aangekondigd bij de raadkamer van de Maastrichtse rechtbank, toen die moest besluiten over verlening van haar voorarrest.

Persofficier W. Smits van het openbaar ministerie in Maastricht kon gisteren niet zeggen of er een afspraak lag om deze verdachte naar een gespecialiseerd huis van bewaring te brengen. Wel zei hij dat de vrouw niet langer wordt beschouwd als verdachte. Het onderzoek naar de zelfdoding wordt gedaan door het OM in Roermond, omdat deze zich in dat arrondissement heeft voorgedaan.

Bij Ter Peel in Evertsoord was in het weekend niemand aanwezig die kon reageren, maar volgens advocaat Weening is het absoluut niet aan het gevangenispersoneel te wijten dat zijn cliënte zichzelf heeft omgebracht. “De mensen daar hebben veel meer voor haar gedaan dan volgens hun taakomschrijving noodzakelijk.” De raadsman stelt dat de vrouw stemmen hoorde en beweerde dat de geest van haar overleden vriendin Cha bezit van haar had genomen. Deze geest zou haar ook opdracht hebben gegeven zichzelf van het leven te beroven, aldus Weening. Zijn cliënte heeft zichzelf opgehangen met behulp van een theedoek.

Het lichaam van de 45 jarige Chinese Cha werd maandag 18 oktober gevonden in een reiskoffer in een maïsveld in Nijswiller. Zij was door verstikking om het leven gekomen. Twee landgenoten werden daarna aangehouden: Cha’s Chinese vriendin en de partner van deze vriendin, beiden 36 jaar. De vrouwelijke verdachte heeft steeds verklaard dat zij niets met de moord op haar vriendin te maken had gehad, maar er wel bij aanwezig was geweest.

De verdachte(n) in deze zaak wordt bijgestaan door:

In de media
met actuele strafzaken

Begin te typen om de berichten te zien die je zoekt.