Voor dringende gevallen zijn onze
strafrecht
advocaten 24 uur per dag bereikbaar door heel Nederland.
Voor dringende gevallen 24 uur per dag

Vader bekent doden van eigen babyzoon

Jaydon wordt vandaag in Landgraaf gecremeerd.

LANDGRAAF – De 36 jarige Rob uit het Limburgse Landgraaf heeft bekend dat hij vorige week zijn tien weken oude zoontje heeft gedood. Zijn 21 jarige vriendin, de moeder van baby Jaydon, is geen verdachte meer in de zaak en is vrijgelaten.Het drama speelde zich af in het huis van het paar. De moeder had Jaydon een flesje melk gegeven, maar de baby gaf aan nog honger te hebben. De moeder ging daarop douchen, waarop de vader het kind nog bijvoegde en naar zijn wieg bracht. Bij die wieg heeft vader Roch zich vervolgens gewelddadig vergrepen aan zijn zoontje.

“Wat er precies gebeurd is, ga ik niet zeggen. Dat is te cru op dit moment”, zegt advocaat Weenink van de vader. Duidelijk is wel dat de vader gedronken had op het moment van het misdrijf. Hij heeft zijn zoontje na het geweld in zijn wieg gelegd. De volgende morgen trof hij Jaydon dood aan in de wieg. De gewaarschuwde huisarts vertrouwde het niet en schakelde de politie in. Jaydon bleek aan hersenletsel te zijn gestorven en er was zichtbaar geweld gebruikt tegenover het kindje.

In eerste instantie waren zowel vader als moeder verdachte in de zaak. Justitie had al uit verhoren opgemaakt dat het zo goed als vaststond dat Rob verantwoordelijk was voor de dood van het kind. Toen beide partners samen en tegelijkertijd werden verhoord, bekende de man volledig.

Vandaag wordt Jaydon in Landgraaf gecremeerd. De vader zal daar niet bij zijn, mogelijk omdat justitie daar geen toestemming voor geeft. Bovendien heeft Jaydons moeder al te kennen gegeven de relatie te verbreken en zou zijn aanwezigheid bij de crematie tot grote spanningen leiden. De moeder van Jaydon is weer bij familieleden thuis, maar is volgens haar advocaat ‘zeer zwaar aangeslagen’. Van Oppen: “Daar kunt u zich wel wat bij voorstellen. Toen ik haar voor het eerst bezocht in de cel zat ze in een hoekje naar een foto van haar kind te staren. Het was een zielig hoopje mens.”

Het gezin stond niet onder toezicht van jeugdzorg. In de Gatestraat waar ze wonen, stonden ze goed bekend.

Lees ook over ons
strafzaken
:

Wij helpen u graag!
Wordt u verdacht?

Neemt u dan 24 uur per dag rechtstreeks contact op met een strafrechtadvocaat.

Weening Strafrechtadvocaten is een advocaten kantoor waarbij u terecht kunt voor zowel juridisch advies als voor de beste vertegenwoordiging in de rechtbank.
SPOEDGEVAL?