Voor dringende gevallen zijn onze
strafrecht
advocaten 24 uur per dag bereikbaar door heel Nederland.
Voor dringende gevallen 24 uur per dag

Twee keer twintig jaar geëist voor dubbele moord

Iedere maand bezoeken vijf leden van de lezersjury van het Brabanst Dagblad een rechtszaak. Na afloop geven ze hun indrukken weer. Deze maand de dubbele moord in de Steve Bikostraat.
De aanwijzingen zijn talrijk, betoogde de officier van justitie. Maar er is geen bewijs, stelde de advocaat van de vrouw. Haar vriend vindt dat hij zijn onschuld niet hoeft aan te tonen.

Onder de vingernagels van de vermoorde Bosschenaar Ad van Boxtel, Karin Simons, vond de politie een bandenspoor. Voor honderd procent zeker afkomstig van de auto van de 36 jarige vriendin van de Bosschenaar, aldus het technisch onderzoek. “Geen idee”, antwoordde de vrouw op de vraag van de rechtbank hoe dat spoor daar terecht kan zijn gekomen.

Vlakbij de plek waar de bestelbus van Van Boxtel werd teruggevonden, vond de politie in een straatput een mes. Op dat mes zal niet alleen bloed van Van Boxtel maar ook de geur van de 36 jarige vrouw. Een geursorteerproef heeft dat aangetoond. ook daar had de vrouw geen verklaring voor.

Na de moord op Van Boxtel en Simons deden de verdachten talrijke uitgaven, terwijl haar banksaldo negatief was en haar vriend niet eens een uitkering had. “Ik deed in die tijd veel winkeldiefstallen en verkocht de buit”, verklaarde de vrouw gisteren.

De dealer van de vrouw vertelde de politie na de moorden dat de vrouw hem had voorgesteld mee te doen aan een beroving van Van Boxtel. En de dochter van de vrouw vertelde de politie dat ze op de dag van de moorden de indruk had gekregen dat haar moeder de laptop van Van Boxtel wilde stelen.

De officier van justitie zag daarin allemaal aanwijzingen dat de 42 jarige Bosschenaar en zijn 36 jarige vriendin Van Boxtel en Simons met voorbedachte rade om het leven hebben gebracht.

Maar ze baseerde zich daarbij vooral op de verklaring van een medegedetineerde van de vrouw. Tegen haar zou de 36 jarige Bossche gedetailleerd bekend hebben dat zij en haar vriend Van Boxtel en Simmons om het leven hebben gebracht.

“Onzin”, stelde de vrouw gisteren. “Ik heb haar alleen laten lezen waarvan ik werd beschuldigd”.

Officier van Justitie M. Gorter concludeerde dat beide verdachten veroordeeld kunnen worden voor de moord op Van Boxtel en Simons. Ze eiste twintig jaar. Met een eerder levensdelict van de mannelijke verdachte zei ze geen rekening te hebben gehouden, omdat het al 27 jaar geleden is.

De verdachten ontkenden ten stelligste. De mannelijke verdachte wilde niet dat zijn advocaat een inhoudelijk pleidooi hield. “Ik hoef mijn onschuld niet aan te tonen”.

Advocaat M. Zuurbier van de vrouwelijke verdachte betoogde dat er alleen aanwijzingen zijn ‘die als los zand aan elkaar hangen’ en geen direct bewijs. Ze vroeg vrijspraak.

Lees ook over ons
strafzaken
:

Wij helpen u graag!
Wordt u verdacht?

Neemt u dan 24 uur per dag rechtstreeks contact op met een strafrechtadvocaat.

Weening Strafrechtadvocaten is een advocaten kantoor waarbij u terecht kunt voor zowel juridisch advies als voor de beste vertegenwoordiging in de rechtbank.
SPOEDGEVAL?