Weening strafrechtadvocaten is een jong en dynamisch advocatenkantoor dat zich onderscheidt door betrokkenheid en gedrevenheid.

De Nationale Recherche heeft donderdag in Rotterdam drie mannen aangehouden die van plan waren in Syrië deel te nemen aan gewelddadige jihad. Dat meldt het Openbaar Ministerie vrijdag. Bij het doorzoeken van hun woningen is beslag gelegd op messen, een zwaard en een kruisboog.

Verder trof de politie afscheidsbrieven, gepakte rugzakken met reisuitrusting en een grote hoeveelheid jihadistische documentatie aan. Ook twee woningen van familieleden van de verdachten in Doesburg en Utrecht zijn doorzocht. Het onderzoek naar de verdachten is vorige maand gestart. De mannen van 22, 23 en 33 jaar zijn vermoedelijk geradicaliseerde moslims.

Een van de mannen is vorige week in het huwelijk getreden met een moslima, die hij niet eerder had ontmoet. Hij kende haar sinds kort van het internet. De man wilde samen met zijn vrouw in Syrië strijden voor de jihad. Op een foto voor zijn bruid poseerde de man met een AK-47 aanvalsgeweer. Op internet sprak de man tot zijn aanstaande vrouw: “Ik hoop dat wij samen gaan sterven en samen naar het paradijs gaan.”

De verdachten zijn vrijdag voorgeleid aan de rechter-commissaris in Rotterdam.

Send this to a friend