Voor dringende gevallen zijn onze
strafrecht
advocaten 24 uur per dag bereikbaar door heel Nederland.
Voor dringende gevallen 24 uur per dag

Slachtoffertjes ontuchtzaak weer gehoord

SCHINNEN/MAASTRICHT – De zeven slachtoffertjes in de ontuchtzaak rond de verdachte zweminstructeur Paul F. (50) uit Brunssum, zullen opnieuw gehoord gaan worden door de rechter-commissaris. Eerder legden zij al verklaringen aftegenover de politie.
De zweminstructeur wordt verdacht van het misbruiken van jonge leerlingen in de zwembaden van Schinnen, Brunssum en Kerkrade. De zaak, die al speelt sinds eind 2005, werd gisteren in Maastricht behandeld door rechters van de Roermondse rechtbank. Dit omdat een griffier van de Maastrichtse rechtbank had vergeten processen-verbaal van zittingen in deze zaak uit te werken. In totaal ging het hierbij om twee strafzaken. De betrokken griffier is op non-actief gesteld en de zaak van F. werd overgedragen aan Roermond. Serge Weening, de advocaat van Paul F., vroeg de Roermondse rechters in verband met de lange tijdspanne van deze zaak het openbaar ministerie niet-ontvankelijk te verklaren.

„Mijn cliënt is in december 2005 voor de allereerste keer gehoord over deze zaak. Hij wacht nu al bijna vier jaar op de behandeling. Zijn belangen zijn hierdoor ernstig geschaad.” De rechtbank wees het verzoek echter af. Weenings verzoek om de zeven slachtoffertjes van zweminstructeur F. door de rechter-commissaris te laten horen, werd wel toegewezen. „Maar als u in eerste instantie ook kunt volstaan met het bekijken en beluisteren van de beelden en de geluidsbanden van de verhoren van de slachtoffertjes bij de politie, dan dient dat zeker de belangen van die kinderen”, gaf de rechtbank F.’sraadsman nog mee. Paul F. legde eerder bekennende verklaringen af bij de politie, maar deze mogen niet als bewijs gebruikt worden omdat hij vóór die verhoren zijn advocaat nog niet had gesproken. De Roermondse rechters besloten ook dat de verdachte zweminstructeur psychiatrisch onderzocht moetworden en dat er een reclasseringsrapport van hem moet worden gemaakt. De zaak is daarom voor onbepaalde tijd aangehouden.

De verdachte(n) in deze zaak wordt bijgestaan door:

Lees ook over ons
strafzaken
:

Wij helpen u graag!
Wordt u verdacht?

Neemt u dan 24 uur per dag rechtstreeks contact op met een strafrechtadvocaat.

Weening Strafrechtadvocaten is een advocaten kantoor waarbij u terecht kunt voor zowel juridisch advies als voor de beste vertegenwoordiging in de rechtbank.
SPOEDGEVAL?