Voor dringende gevallen zijn onze
strafrecht
advocaten 24 uur per dag bereikbaar door heel Nederland.
Voordringende gevallen 24 uur per dag.

Rol drugsbaas in bouwfraude

SITTARD – Er bestaat een relatie tussen de Limburgse corruptie-affaire, waarin diverse ambtenaren nu al weken vastzitten, en de onderwereld.
Dit blijkt uit het strafdossier over deze zaak. Uit afgeluisterde telefoongesprekken is naar voren gekomen dat de veroordeelde drugscrimineel Christiaan van A. veelvuldig contact had met voormalig rayondirecteur Aart van der B. van het door de corruptie-affaire in opspraak geraakte bedrijf Janssen de Jong Infra.

Volgens justitie heeft Van A. – tot drie jaar cel veroordeeld in een groot drugs-, witwasen fraudeonderzoek – een Fiat Barchetta geleverd waarmee ambtenaar Andy P. uit Spijkenisse zou zijn omgekocht. Van A. had een transport- en bouwbedrijfje, dat ook opdrachten kreeg van Janssen de Jong Infra. Aart van der B. vroeg Van A., die tevens handelde in tweedehands voertuigen, of hij een auto kon leveren. De Fiat Barchetta zou Andy P. hebben aangenomen in ruil voor diensten aan Janssen de Jong Infra.

De telefoontapes vormden een van de aanleidingen voor het huidige corruptie- en omkopingsonderzoek, ‘Cleveland’ genaamd. Van der B. bleek contacten te hebben met ambtenaren in Limburg. Deze informatie werd gevoegd bij de resultaten van een in juli 2006 gestart onderzoek, ‘Coropuna’ geheten, naar vermeende malversaties en frauduleus handelen door ambtenaren van diverse Limburgse gemeenten en medewerkers van Janssen de Jong Infra. Deze twee onderzoeken leidden tot hetCleveland-onderzoek.

Bestuursvoorzitter Eric Krul van Janssen de Jong zegt niets te weten van een link met een drugszaak. „Van der B. is ontslagen vanwege vermeende malversaties, niet omdat hij verdachte was in een drugszaak.” Aan welke malversaties Van der B. zich schuldig zou hebben gemaakt, wilKrul niet zeggen.

Lees ook over ons
strafzaken
:

De nieuwe pillenprinsen (panorama.nl)

Door knap speurwerk van de Amerikaanse FBI in samenwerking met Nederland is in Brabant een aantal kopstukken van een internationale drugsbende opgepakt. Wie zijn deze

Wij helpen u graag!
Wordt u verdacht?

Neemt u dan 24 uur per dag rechtstreeks contact op met een strafrechtadvocaat.

Weening Strafrechtadvocaten is een advocaten kantoor waarbij u terecht kunt voor zowel juridisch advies als voor de beste vertegenwoordiging in de rechtbank.
SPOEDGEVAL?