Voor dringende gevallen zijn onze advocaten 24 uur per dag bereikbaar door heel Nederland

Voor dringende gevallen 24/7

Actuele strafzaak

Reconstructie moord Roermond (Telegraaf.nl)

Er komt een reconstructie van de moord op de 23-jarige Hessam Lajeverdi. Hij werd in mei 2011 doodgestoken in Roermond. Samir S. (32) werd in eerste instantie veroordeeld tot dertien jaar cel, maar de Hoge Raad besliste daarna dat het gerechtshof de strafzaak moet overdoen.

Serge Weening, advocaat van Samir S., bevestigt dat er op korte termijn een reconstructie zal plaatsvinden op de plaats delict, een woning aan de Roermondse Bachstraat. Lajeverdi werd op 3 mei 2011 voor het huis van zijn vriendin om het leven gebracht door S., die de Roermondenaar in zijn hals stak met een keukenmes.

S., die altijd heeft ontkend dat hij de nieuwe partner van zijn ex doodde, werd door de rechtbank veroordeeld tot twaalf jaar cel voor moord, waarna het gerechtshof in Den Bosch daar tijdens het hoger beroep nog een jaartje bovenop deed. De Hoge Raad vond dat het hof ontoereikend heeft gemotiveerd dat Samir S. zijn slachtoffer na kalm beraad en rustig overleg heeft gedood.

Voor de vermoorde Hessam Lajeverdi werd een stille tocht gehouden in Roermond. Wanneer deze zaak inhoudelijk behandeld zal worden, is op dit moment nog niet bekend.

De verdachte(n) in deze zaak wordt bijgestaan door:

In de media
met actuele strafzaken

Begin te typen om de berichten te zien die je zoekt.