Voor dringende gevallen zijn onze
strafrecht
advocaten 24 uur per dag bereikbaar door heel Nederland.
Voor dringende gevallen 24 uur per dag

Python kruipt in toilet in Maastrichts hotel

MAASTRICHT – Het is de nachtmerrie van iedereen die gruwt van slangen, maar een vrouw overkwam het maandag op het toilet in een hotel in Maastricht. In de toiletpot lag een python van 2,5 meter.

Dertig exotische beesten in hotel kamer.De slang bleek te zijn ontspant uit een hotelkamer een etage lager. Daar werden door hotelpersoneel meer dan dertig exotisch dieren aangetroffen. Twee kameleons liepen door de kamer. In plastic vervoersbankjes zaten slangen, gekko’s, pijlstaartkikkers, nijlvaranen, vuursalamanders, vogelspinnen en een babykrokodil. Die mannen en een vrouw uit Rome zijn opgepakt. Het merendeel van de dieren bleek illegaal in hun bezit te zijn. In een bijbehorende kamer vond de politie een mes en softdrugs.

De python is vermoedelijk via de afvoer naar de bovengelegen kamer getrokken. Oda Ploem van het Hulpcentrum voor Wilde Dieren werd erbij geroepen: “De slang lag heel rustig opgerold in de wc-pot.”

Hotelpersoneel vond kort daarop de dieren. Het ging kijken in de betreffende kamer omdat het vermoeden bestond dat de gasten het hotel zonder betalen zouden verlaten. Het hulpcentrum voor Wilde Dieren heeft de dieren een nacht opgevangen. Gisteren zijn ze overgebracht naar een specialiseerde opvang. Volgens Oda Ploem hebben de Italianen minstens drie dagen met de beesten rondgereden. “Uit aankooppapieren blijkt dat ze onder meer in Duitsland bij handelaren de beurzen zijn geweest.” De naam van het hotel wordt geheim gehouden. “Het was een chique hotel, meer zeg ik niet, ” zegt Ploem. “Men was als de dood voor imagoschade als het nieuws over de dieren bekend werd. We moesten ons werk in het geheim doen.”

Lees ook over ons
strafzaken
:

Wij helpen u graag!
Wordt u verdacht?

Neemt u dan 24 uur per dag rechtstreeks contact op met een strafrechtadvocaat.

Weening Strafrechtadvocaten is een advocaten kantoor waarbij u terecht kunt voor zowel juridisch advies als voor de beste vertegenwoordiging in de rechtbank.
SPOEDGEVAL?