Voor dringende gevallen zijn onze
strafrecht
advocaten 24 uur per dag bereikbaar door heel Nederland.
Voor dringende gevallen 24 uur per dag

Ouders verdacht van doden tien weken oude baby

MAASTRICHT – Een 36 jarige man en een 21 jarige vrouw uit Landgraaf zijn aangehouden op verdenking van doodslag op hun tweeënhalve maand oude zoontje.
De rechter-commissaris in Maastricht heeft gisteren bepaald dat beiden in ieder geval nog veertien dagen vast blijven zitten. Dat bevestigt persofficier van justitie Wim Smits. Nadat het kind was overleden, afgelopen vrijdag, betwijfelde de huisarts of er sprake was van een natuurlijke doodsoorzaak en schakelde politie en justitie in. Daarop werden werden de ouders van de baby aangehouden, zegt advocaat Erik Maessen van de mannelijke verdachte. Hersenletsel zou de dood van de baby hebben veroorzaakt. Het openbaar ministerie gaat in elk geval uit van een niet-natuurlijke doodsoorzaak en verdenkt beide ouders vooralsnog van doodslag, zegt Smits.

“Ze worden ieder voor zich verdacht van doodslag, dus niet van doodslag in vereniging.” Advocaat Maessen is niet gebleken dat het gezin onder toezicht stond van bijvoorbeeld Bureau Jeugdzorg. Zijn cliënt heeft nog een kind uit een eerdere relatie. De raadsman kan niet zeggen wat zijn cliënt heeft verklaard, omdat deze ‘in beperking’ zit.

Dat betekent dat hij, behalve met zijn advocaat, geen contact met de buitenwereld mag hebben. Dat is tevens de reden waarom advocaat Van Oppen van de vrouwelijke verdachte vindt dat hij volledig moet onthouden van commentaar.

Lees ook over ons
strafzaken
:

Wij helpen u graag!
Wordt u verdacht?

Neemt u dan 24 uur per dag rechtstreeks contact op met een strafrechtadvocaat.

Weening Strafrechtadvocaten is een advocaten kantoor waarbij u terecht kunt voor zowel juridisch advies als voor de beste vertegenwoordiging in de rechtbank.
SPOEDGEVAL?