Voor dringende gevallen zijn onze
strafrecht
advocaten 24 uur per dag bereikbaar door heel Nederland.
Voor dringende gevallen 24 uur per dag

Opnieuw twee aanhoudingen na dood bejaarde

BRUNSSUM – Na de arrestatie van twee jongens van vijftien en zeventien jaar uit Brunssum, afgelopen vrijdag, zijn gisteravond nog twee Brunssumers (van zeventien en tweeëntwintig) aangehouden op verdenking van betrokkenheid bij de dood van hun plaatsgenoot Arnold Vink 77. Ook zij zitten vast. Volgens persofficier van justitie W. Smits worden de vier jongeren van hetzelfde verdachte: op 5 maar zouden zij hebben ingebroken bij Vink. De man deed zelf aangifte van deze inbraak, waarbij onder meer sieraden en een videorecorder werd gestolen. Op 10 maart vond een huishoudster het levenloze lichaam van de slecht ter been zijnde Brunssumer. Justitie vermoedt dat de jongeren na 5 maart zijn teruggegaan naar de woning van de man aan de De Ruyterstraat in de Brunsummsewijk Egge. Smits bevestigt noch ontkent dat Vink tijdens een inbraak zou zijn doodgeslagen. Hij wil niet zeggen hoe de man om het leven is gebracht.
Evenmin wil hij kwijt of de verdachten hun betrokkenheid ontkennen of bekennen. Bij de twee mannen die gisteravond zijn aangehouden is huiszoeking verricht, maar de persofficier wil niet zeggen of die iets heeft opgeleverd.

Omdat Vink slechts één van pantoffel droeg toen hij werd gevonden en de andere spoorloos is, wordt zijn gewelddadige dood ook wel de ‘pantoffelmoord’ genoemd.

De twee jongens die vrijdag zijn aangehouden, worden vandaag voorgeleid aan de rechter-commissaris, die toets of zij terecht vastzitten. Zo ja, dan verlengt de officier van justitie hun zogenaamde inverzekeringstelling met drie dagen.

Volgens raadsman S. van Berge Henegouwen van de vijftienjarige verdachte zou dat kunnen betekenen dat justitie niet zo zeker is van haar zaak: was ze dat wel, dan had ze hun inbewaringstelling voor tien dagen gevorderd. Persofficier Smits stelt daar tegenover dat het openbaar ministerie in deze zaak “proportioneel en voorzichtig” te werk gaat.

Lees ook over ons
strafzaken
:

Wij helpen u graag!
Wordt u verdacht?

Neemt u dan 24 uur per dag rechtstreeks contact op met een strafrechtadvocaat.

Weening Strafrechtadvocaten is een advocaten kantoor waarbij u terecht kunt voor zowel juridisch advies als voor de beste vertegenwoordiging in de rechtbank.
SPOEDGEVAL?