Voor dringende gevallen zijn onze
strafrecht
advocaten 24 uur per dag bereikbaar door heel Nederland.
Voor dringende gevallen 24 uur per dag

Onwettig vonnis in moordzaak Vink

MAASTRICHT – De rechtbank in Maastricht heeft een onwettig vonnis geveld in de zaak van de moord op Arnold Vink in Brunssum.De zaak werd bekend als ‘pantoffelmoordzaak’, omdat Vink slechts één pantoffel droeg toen hij op 10 maart dood werd gevonden. De jongste van de vier verdachten, een vijftienjarige Brunssumer, werd veroordeeld tot vijftien maanden jeugddetentie, terwijl volgens het Wetboek van Strafrecht twaalf maanden het maximum is voor jongeren onder de zestien jaar. “Dat is inderdaad een vergissing”, reageert persrechter A. Schreinemakers. Niettemin blijft het vonnis staan. “Een vonnis kan in Nederland alleen in hoger beroep worden aangetast.”

Dat hoger beroep komt er: het openbaar ministerie (OM) heeft in alle vier de zaken beroep ingesteld. In de zaak van de vijftienjarige omdat de rechtbank een fout vonnis heeft gewezen: “Vijftien maanden mag helemaal niet”, zegt persofficier A. Rogier. Ook niet als daarvan vijf maanden voorwaardelijk zijn en evenmin als de verdachte in tussentijd zestien is geworden. “Ten tijde van de feiten was de jongen vijftien en dat is het moment dat telt,” aldus Rogier.

Advocaat S. van Berge Henegouwen van de – inmiddels – zestienjarige is niet blij met de hoger beroep. “Mijn cliënt schiet daar niks mee op. Tegen de tijd dat het hoger beroep dient, heeft hij zijn tien maanden uitgezeten.”

Lees ook over ons
strafzaken
:

Wij helpen u graag!
Wordt u verdacht?

Neemt u dan 24 uur per dag rechtstreeks contact op met een strafrechtadvocaat.

Weening Strafrechtadvocaten is een advocaten kantoor waarbij u terecht kunt voor zowel juridisch advies als voor de beste vertegenwoordiging in de rechtbank.
SPOEDGEVAL?